Anne-Kathrin Klemm / BKK çatı örgütü, Markus Altmann
Berlin – Anne-Kathrin Klemm, 1 Temmuz 2025'ten itibaren BKK çatı örgütünün tek yönetim kurulu üyesi olacak. Denetim kurulu, BKK çatı örgütünün dün açıkladığı gibi önceki gün personeli doğruladı.
Klemm, şu anda BKK çatı örgütünün yönetim kurulu başkanı olan ve gelecek yıl emekli olacak olan Franz Knieps'in yerini alacak. Klemm ekonomi diplomasına sahip ve şu anda BKK çatı örgütünün yönetim kurulu üyesi.
BKK şemsiyesi Denetim Kurulu Başkanı Dietrich von Reyher, “Anne-Kathrin Klemm'in gelecekte şirket sağlık sigortası fonlarının siyasi çıkarlarına rehberlik etmesinden ve bunları sigortalılarımızın çıkarları doğrultusunda daha da teşvik etmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi. dernek. Onunla birlikte, yönetimimizde BKK sistemine sıkı sıkıya bağlı, kararlı, politik deneyime sahip bir kişiliğe sahibiz.
BKK şemsiye örgütünün denetim kurulunun yedek başkanı Ludger Hamers, Franz Knieps'in kararlılığını ve şu ana kadarki çalışmalarını övdü.
Son yıllarda derneği büyük bir politik duyarlılık ve uzmanlıkla yönetmiş, geleceğe konumlandırmış ve şirket sağlık sigorta şirketleri için çok şey başarmıştır. Hamers, “Bunun için size şimdi teşekkür etmek istiyoruz ve bunun 2025 yazına kadar bizimle kalmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Avukat Knieps, kurulduğu 1 Temmuz 2013'ten bu yana BKK çatı örgütünün başında bulunuyor. Klemm, 1 Ocak 2014'ten bu yana BKK çatı örgütünde yer alıyor ve başlangıçta siyaset departmanını yönetiyordu. 2019'dan itibaren Politika ve İletişim departmanına başkanlık etti ve 2017'den Haziran 2022'ye kadar yönetim kurulunun temsilcisi olarak görev yaptı. © EB/Haberler