116117 (Ocak – Aralık 2023) / Yasal Sağlık Sigortası Merkezi Enstitüsü (Zi) aracılığıyla telefonla SmED değerlendirmelerinin sayısı
Berlin 116117 üzerinden 250.000 ilk telefon değerlendirmesiyle Aralık ayında yeni bir rekora ulaşıldı. Yasal Sağlık Sigortası Merkezi Enstitüsü (Zi) bunu bugün duyurdu. Zi'ye göre, yardım arayan giderek daha fazla kişi, akut bir vakada tıbbi tedavinin aciliyeti hakkında öneri almak için çağrı üzerine tıbbi hizmetin hasta hizmetleri numarasını kullanıyor.
Mayıs 2019'da yürürlüğe giren Randevu Hizmeti ve Bakım Yasası'na (TSVG) dayanarak, Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birlikleri (KVen), ilk olarak Ocak 2020'den Aralık 2023'e kadar tıp uzmanları tarafından arayan 5,6 milyondan fazla kişiyi değerlendirdi ve onlara aşağıdaki bilgileri sağladı: Zi verilerine göre uygun tıbbi bakım sağlanır. Aralık 2023'te, 116117'de 251.933 değerlendirmeyle önceki aylık rekor sayıdaki ilk telefon değerlendirmesine ulaşıldı.
Önceki aylarda bu sayı hep 180.000'in altındaydı. 23-26 Aralık ile 30-31 Aralık tarihlerinde günde 13.800'den fazla değerlendirmeyle kayda değer günlük zirveler yaşandı. Noel ile Yeni Yıl arasındaki haftada, yaklaşık bin Alman vatandaşından biri acil tıbbi yardım talebi nedeniyle 116117 numaralı telefondan ilk kez arandı.
Zi CEO'su Dominik von, çağrıların çoğunluğunun normal muayenehane açılış saatleri dışında alındığından, acil servislerdeki acil durumlar veya kliniklerin acil servis odaları dışındaki bu endişelerin çoğunun çağrı üzerine tıbbi hizmete iletildiğini söyledi. Hala kızartılmış.
Bu bağlamda, yardım arayanların akut endişeleriyle ilgilenmek üzere asistan doktorlar ve nöbetçi muayenehaneler muayene saatleri dışında da hizmet vermektedir. Bu aynı zamanda federal hükümetin sağlık politikasına karşı haklı protestolar nedeniyle birçok muayenehanenin kapatıldığı aşama için de geçerlidir.
Zi, Almanya'daki Yapılandırılmış Tıbbi Başlangıç Değerlendirmesinden (SmED) elde edilen verileri 116117 aracılığıyla düzenli olarak değerlendirmektedir. Sonuçlar, etkileşimli bir kontrol paneli aracılığıyla ilgili halk için sürekli olarak listelenmektedir. 17 KV'nin tamamından elde edilen verilere dayanan analizler, Almanya'daki hastalık durumuna ay veya takvim haftası bazında güncel bir bakış sağlıyor. © EB/Haberler