Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı

Bakec

New member
Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı
Van’da, Ertoşi aşiretinin ileri gelenlerinden Nejdet Bayram’ın oğlu Rızgin Bayram görkemli bir düğünle dünya meskenine girdi. 120 küçükbaş hayvanın kesildiği düğünde, damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı.

Van, son devirlerin en ağır iştirakli düğününe mesken sahipliği yaptı. Ertoşi aşiretinin ileri gelenlerinden Nejdet Bayram’ın oğlu, iş adamları Adnan Bayram ve Seyithan Bayram’ın kardeşi, Serhat Bayram’ın ağabeyi Rızgin Bayram, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir düğün ile dünya konutuna girdi.

Edremit RANSS villalarında yapılan kır düğününe, binlerce kişi iştirak sağladı. 120 küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret başkanları, milletvekilleri, kurum müdürleri, belediye liderleri, politikler, oda liderleri, gazeteciler, spor topluluğu, eş dost ve akrabalar katıldı.

Vilayet Sıhhat Müdürlüğü takımları tarafınca aşı standının kurulduğu merasim, yemek ikramının akabinde takı merasimi ile devam etti. Damada 3 milyon 400 bin TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılarak son yılların en hayli takı takılan düğünü olarak hafızalara kazındı.

Düğün merasimine olan iştirakin kendilerini mutlu ettiğini tabir eden düğün sahibi Nejdet Bayram, “Oğlum Rızgin’in düğününe bedelli insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi onure etti. Hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar memleketimiz olsun, ülkemiz olsun kimse bizden rahatsızlık duymadı. Elimizden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalıştık. Yurdumuzun dört köşesindeki eş, dost, akrabanın keyifli günlerine şahit olduk. Bugünde onlar bizleri yalnız bırakmadılar. Herkese yine yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

İş adamı Adnan Bayram ise “Bu keyifli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarıma hürmetler sunuyorum. Birlik ve birlikteliğimiz her vakit bir bütün olsun ve daim olsun” tabirlerini kullandı.

Toy büyüğü iş adamı Pir Mahmut Yavuz da, birinci sefer bu kadar kalabalık bir düğüne iştirak ettiğini söz ederek, “Çok düğünlere gittim, hayli düğünler gördüm lakin bu kadar kalabalığını görmedim. Bu iştirakler her şeyi güzelleştiriyor. Bilhassa birlik ve birlikteliği. Bizim de doğuda bilhassa birlik ve birlikteliğe fazlaca muhtaçlığımız var. Ben bu çerçevede gelin ve damada her iki cihanda saadet diliyorum” dedi.

Binlerce kişinin bir ortada halay çektiği düğün merasimi gece geç saatlere kadar devam etti.

(Atilla İdiz/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı