Baba yadigarı değirmencilik mesleğini oğluyla sürdürüyor

Bakec

New member
Baba yadigarı değirmencilik mesleğini oğluyla sürdürüyor
TUŞBA, VAN (İHA) – Baba yadigarı değirmencilik mesleğini oğluyla sürdürüyor

VAN – Van‘da 1962 yılından bu yana hizmet veren un değirmeni babadan oğula geçerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Tuşba ilçesinde yaşayan Naci Erginoğuz, baba mesleği olan değirmenciliği devam ettiriyor. Evvelce atlarla döndürdükleri taşları, elektrikle çalıştırmak için yeni donanımlar alan Erginoğuz, işlettiği değirmende vatandaşa da takviye oluyor. Babasından kalan değirmeni çalıştıran ve çocukları için de yeni bir ekmek teknesi oluşturan Erginoğuz’un gayesi ise asırlardır devam eden baba mesleği değirmenin bundan daha sonra ki süreçte de devam ettirilmesi.

Babadan miras kalan un değirmenin asırlardır devam ettiğini söyleyen Naci Erginoğuz, “Değirmen işi epey meşakkatli bir iştir ve epey pak bir meslektir. Değirmenler olmasa insanlarımız un, bulgur ve öbür buğday mamüllerini yapamayacak hale gelecek ve güç durumda kalacaklar. kimi vakit değirmeni kapatmak istiyorum fakat beşerler kapıya gelince bir daha sonucumdan vazgeçiyorum. Elektrik faturaları kimi vakit yüksek geliyor lakin vatandaşlar bir daha de kapatmama müsaade etmiyor. Bende burada insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Çocuklarım farklı işlerde çalışıyor bende burada elemanlarımla bir arada millete hizmet ediyorum. Çok şükür insanlarımız benden, bende insanlarımızdan mutluyum. 1962 yılından buyana bu değirmen devam ediyor. 1971 yılına kadar köyde traktör ile çalıştırdım, 1972 yılından bu yana da kentte bu baba mesleğine devam ediyorum” dedi.

Değirmenin insanlara yararının epey büyük olduğunu söz eden Mahalle İmamı Ömer Akdoğan da, “Değirmene gelen insanlarımız kendilerine un, bulgur yapıyorlar. Bu değirmenin devam etmesi mahallemiz ve Van’ımız için hoş bir durum. Naci Erginoğuz herkese bu manada yardımcı olan bir ağabeyimiz, hepimiz değirmenin burada olmasından razıyız, bu bir gereksinimdir, hasta olan, şekeri olan vatandaşlarımız buraya geliyor, kepekli un çıkararak faydalanıyor” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Yunus Tuğrul – Son Dakika Haberleri