Bedensel engelli üniversite öğrencisi artık derslerine geç kalmıyor

Bakec

New member
Bedensel engelli üniversite öğrencisi artık derslerine geç kalmıyor
VAN (İHA) – Van‘da tekerlekli sandalyeyle üniversiteye giden ve bu yüzden derslerine daima geç kalan bedensel engelli Özal Sarı, büyükşehir belediyesince kendisine tahsis edilen engelli taşıma aracıyla artık derslerine vaktinde yetişmenin memnunluğunu yaşıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenci olan bedensel engelli Özal Sarı (25), bir müddetdir tekerlekli sandalyeyle üniversite ulaşımını büyük zorluklarla gerçekleştiriyordu. Meskenden üniversiteye gitmek için 3 araç değiştiren Sarı, bu niçinle derslerine geç kalıyor ve eğitim hayatı olumsuz etkileniyordu. Üniversite öğrencisi Sarı, yaşadığı mağduriyeti Van Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bildirdi. Van Büyükşehir Belediyesi, gencin eğitim ömrüne katkı sağlamak hedefiyle Sarı’ya engelli taşıma aracı tahsis etti.

Her sabah yaşadığı İpekyolu ilçesindeki konutundan alınan Sarı, engelli taşıma aracı işçisinin sayesinde üniversiteye taşınıyor. Yaşadığı ulaşım sorunundan dolayı derslerine geç kalan genç üniversite öğrencisi, artık fakülteye vaktinde ulaşmanın sevincini yaşıyor.

“Artık derslerime geç kalmıyorum”

İHA muhabirine konuşan üniversite öğrencisi Özal Sarı, anne ve babasının hayatta olmadığını ancak her şeye karşın eğitim ömrünü sürdürdüğünü anlattı. Kendisi için pürüzlerin olmadığını tabir eden Sarı, “Üniversiteye ulaşım konusunda kasvet yaşıyordum. Otobüslerde hayli sıkışma oluyordu. Son deva olarak valilik ve Van Büyükşehir Belediyesine giderek kendilerine ricada bulundum. Bana bir araç tahsis ettiler. Çabucak üniversiteye gelerek dersime yetişebiliyorum. Hatta arkadaşlarımla sohbet etme imkanı bile bulabiliyorum. Aldığım bu hizmetten emeği geçenlere epey teşekkür ediyorum” dedi.

“Azmin sonu başarıdır”

Kendisi üzere engelli bireylere davette bulunan Sarı, “21’inci yüzyılda bizler için mahzur denilen hiç bir şey yok. Üniversitedeki yetkililer ve hocalarınız her vakit sizin yanınızdadır. Bir eksiğim var demeyin. Her vakit azmedin. Azmin sonu ise muvaffakiyettir. Bunu katiyetle bilin” diye konuştu. – VAN

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri