/dpa
Berlin Belediye kurtarma hizmetinde çalışanlara yönelik dördüncü tur müzakerelerde anlaşmaya varılamadı. Belediye İşverenleri Sendikaları Birliği (VKA), Tarifunion'un yanı sıra Verdi ve dbb Beamtenbund sendikalarıyla da görüşüyor.
Verdi'nin müzakerecisi Sylvia Bhler, çok sayıda tartışma ve dört tur müzakereden sonra bile belediye işverenlerinin zamanın işaretlerini açıkça anlamadıklarını eleştirdi.
VKA yalnızca maksimum haftalık çalışma süresini 2028 yılına kadar mevcut 48 saatten 44 saate düşürmeyi teklif etti. İşverenler, Verdi'nin zorunlu kıldığı ve adım adım üzerinde anlaşmaya varılan 42 saatlik maksimum çalışma süresini tamamen reddetti. adım planı.
VKA'nın teklifiyle belediye kurtarma hizmetinin rakiplerinin bugünkü çalışma saatlerine ulaşması yalnızca dört yıl sürecek. Bhler, “Bunu kimseye açıklayamazsınız” dedi. Verdi'nin, maksimum çalışma saatini 2028 yılına kadar haftada 44 saatten 42 saate düşürme konusunda Alman Kızıl Haçı ile anlaştığını belirtti.
Ayrıca, en büyük kurtarma hizmetleri sağlayıcısındaki sağlık görevlilerine aylık 400 avroya kadar harçlık verildi. Bhler, belediye işverenlerinin artık kurtarma hizmeti çalışanlarına giderek standart hale gelen daha cazip çalışma koşulları sunmayı neden reddettiklerini açıklaması gerektiğini söyledi.
Görüşmelerden sonra VKA müzakerecisi Niklas Benrath, önceki müzakere turlarında olduğu gibi sendikaların çalışma saatlerinin azaltılması talebinin dünkü toplu sözleşme görüşmelerinin odak noktası olduğunu söyledi.
Çalışma saatlerinin kademeli olarak 48 saatten 44 saate düşürülmesi teklifinde bulunuldu. Sendikalar geçen yıl da bunu talep etmişti. Ancak yıl boyunca bu gereklilik, haftalık tam zamanlı çalışma süresi ve çağrı üzerine maksimum 42 saat olacak şekilde ayarlandı. © hil/Haberler