Bölgenin birinci çocuk cümbüş merkezi konser eşliğinde açıldı

Bakec

New member

VAN – Van İpekyolu Belediyesi tarafınca yapılan bölgenin birinci İpek Cümbüş Merkezi konser, havai fişek şovlarıyla görkemli bir biçimde açıldı.

Van’da bir birinci olan ve çocukların büyük ilgi göstereceği buz pisti, Elsa Kulesi, karşıt mesken, çizgi karakterler hoşlar, İron man, Maşa ve koca ayı, Elsa ve gibisi karakterler, Manisiz Kafe, Ayrıyeten açık hava alanları, tematik oyun kümeleri, konsept fotoğraf çekim alanları, 700 metrelik yeşil alan, 430 metrekare yürüyüş alanı üzere seçenekleriyle Van’a nefes olacak.

“İpek Cümbüş Merkezi bölgenin birinci yapılarını bünyesinde barındırıyor”

Cümbüş merkezinin bölgede birincileri barındırdığını söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Sinan Aslan, “İpek Cümbüş Merkezi bölgenin birinci yapılarını bünyesinde barındırıyor. Bunlardan bir tanesi karşıt konut, hayli seçkin proje olan buz patent pisti, burada küçük yaşlarda çocuklarımıza alternatif toplumsal bir uğraş planladık ve bugün meyvesini alıyoruz. Öteki bir birinci ise çocuk kütüphanesini burada inşa ettik, bu hizmetlerin yanı sıra manisiz kafemizi ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Bölgede birincileri ortasında barındıran cümbüş merkezi TOKİ’ye ilişkin bir topraktı, yaklaşık 12 dönümlük alanı toplu konut yönetiminden ücretiz alarak ilçemize ve vilayetimize kazandırdık. sonrasındasındasında 13 dönümlük bir alanı kamu hizmet binamızı ve kütüphanelerimizi ve öbür kamu binaları yerleşke formunda planlayarak toplu konut yönetiminden teslim aldık, toplamda 25 dönümlük bir yeri ilçemize ve siz hayli değerli Van halkına kazandırdık. Burası epeyce bedelli, epey değerli değeri 100 milyonun üzerinde bir kıymete sahip, bunu ilçemize ve vilayetimize kazandırmanın memnunluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Van’ın en değerli ve en bedelli projesi kıyı bandı projesidir”

Tayinin Kayseri ilinin Dereli ilçesine çıktığını söz eden Kaymakam Aslan, Bundan daha sonra ki süreçte de gururlu bir mülki yönetim amiri olarak nazaranvini sürdüreceğini belirtti. “Kayseri’de de başarılı hizmetlere imza atacağız, fazlaca hoş işler çıkaracağız bu manada inancım tam, kentimize iki yıllık süreçte hayli uygun hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Kentimizde birinci olan eğitim köşkünü biz açtık ve Türkiye’ye bir örnek oldu. Hiç dokunulmamış kıyı bandımız vardı, 3 dönümlük bir yer, Van’ın en değerli yeri, tahminen 10 binlerce insanımıza istihdam alanları sağlayacak bir yer. Van’ın en değerli ve en bedelli projesi kıyı bandı projesidir. Bu yaptığımız yerler de pahalı ve özel çalışmalar ancak kıyı bendini daha fazlaca önemsiyorum. Orası binlerce gencimize istihdam alanı oluşturacak, bu proje Van’ın küçülmesinin önüne geçecek bir proje ve Van’ın Avrupa projelerinden farklı olmamasını sağlayacak bir yer, bu yüzden toplumsal medya ve başka platformlardan bu mevzunun takipçisi olun, buraların sahibi olduğunuzu his ettirin. Van’ın insanını epeyce sevdim, Van’ın bedellerini fazlaca sevdim, misafirperverliğini epeyce sevdik” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yunus Tuğrul