Doktorlara karşı şiddeti cezalandırın ve çalışanları sürekli olarak kurtarın

Hasan

New member

Hans-Albert Gehle/resim ittifakı, Federico Gambarini

Mnster Vestfalya-Lippe Tabipler Birliği (KWL), Yılbaşı isyanlarına benzer şekilde, doktorlara ve kurtarma görevlilerine yönelik şiddetin yaklaşan karnaval sezonunda yeniden meydana gelebileceğinden korkuyor ve bu bağlamda bu tür faillerin tutarlı bir şekilde cezai kovuşturmaya tabi tutulması çağrısında bulunuyor.

KWL Başkanı Hans-Albert Gehle, toplumumuzda diğer insanlara yardım etmek isteyenlere yönelik şiddet ve tehditlere yer olmaması gerektiğini söyledi.

Doktorlar, hemşireler ve uygulama personeli, kurtarma hizmeti çalışanları veya itfaiyeciler ve polis memurları gibi yardım meslek mensuplarının yılın başında olduğu gibi tehlikede olmaları kabul edilemez.

Bunlar, kararlılıkla yüzleşmemiz gereken, gündelik şiddetin tırmanan etkileridir. Daire başkanına göre buna ne müsamaha gösterilmeli ne de kabul edilmelidir. Burada net bir kenar ve sıfır tolerans göstermek önemlidir.

Buna ek olarak, KWL kurulu, hamilelik danışmanlığının sunulduğu ve kürtajın gerçekleştirildiği ameliyathanelerin ve tesislerin önünde kürtaj karşıtları tarafından artan tacizi kaydetti.

Gehle, bu sözde kaldırım tacizlerini kınadı ve federal hükümeti bu tür tehditleri idari suç olarak sınıflandırmaya çağırdı.

Çünkü şimdiye kadar Federal Aile İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan yasal uygulama uzun zaman önce geldi. Ayrıca yönetim kurulu, danışma merkezleri ve ilgili muayenehanelerin çevresinde koruma bölgeleri oluşturulmasına da karar verdi. © hil/sb/Haberler