Edremit Belediyesi’nden kolej kalitesinde eğitim ve kültür merkezi

Bakec

New member
Edremit Belediyesi’nden kolej kalitesinde eğitim ve kültür merkezi
Edremit Belediyesi‘nden kolej kalitesinde eğitim ve kültür merkezi

VAN – Van’ın merkez Edremit Belediyesi tarafınca kolej kalitesinde kurulan ‘Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM)’ ve ‘Edremit Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Havaalanı Kavşağı’nda üretimi tamamlanan ESEM ve Edremit Kültür Merkezi’nin açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Edremit Kaymakamı Muhammed Fuat Türkman, Edremit Belediye Lideri İsmail Say, Gürpınar Belediye Lideri Hayrullah Tanış, Tuşba Belediye Lideri Salih Akman ve vatandaşlar katıldı.

“Eğitim merkezimize 3 binin üzerinde müracaat var”

Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte imtihana hazırlanan gençlerin ders çalışabileceği ortamlara önemli manada gereksinim olduğunu söz ederek, “Burası vilayette bulunabilecek en düzgün ortamlardan biri. Burası bölge itibariyle de birkaç mahallemize hitap etmektedir. İnşallah gençlerimizin, hayallerini gerçekleştirme konusunda önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Şu anda bizim de büyükşehirde daima eğitim merkezimiz var. Pandemiden dolayı kısıtlı kişi alıyoruz. 3 binin üzerinde müracaat var. Onun için buranın da müşterisi hayli olacaktır. Gençlerimiz inşallah bu merkez yardımıyla maksatlarını yakalayacaklardır. Bunu gençlerimize kazandıran Edremit Belediye Liderimize, grubuna ve burada vazife alacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlik merkezimizin gençlerimiz için, illimiz ve ilçemiz için iyi ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise “Edremit Belediyesi, sahiden epeyce hoş hizmetler yapıyor. İnsan odaklı, gençlere ehemmiyet veren Belediye Liderimize bu yeri gençlerimize tahsis etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Milletin kaynaklarını millete harcayan AK Parti belediyeciliğinin bir meselai burada göstermiş oldu. İnşallah bütün gençler buradan gereğince istifade edecekler. Ben güzel ve uğurlu olmasını diliyorum” tabirlerini kullandı

“Çocuklarımız kolej kalitesinde eğitim bakılırsacek”

Konuşmaların akabinde açılış kurdelesini kesen Vali Bilmez ve protokol, sınıfları gezerek öğrencilere kaynak kitaplarını dağıttı.

(ATL-ŞAK-Y)