Edremit’te fidanlar toprakla buluştu

Bakec

New member
Edremit’te fidanlar toprakla buluştu
Van’ın Edremit Belediyesi ile Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) iş birliğinde, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Edremit Belediye Lideri İsmail Say, AK Parti Vilayet Lideri Kayhan Türkmenoğlu ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer’in katıldığı aktiflikte hastane bahçesine yüzlerce fidan dikildi.

Say, yaptığı açıklamada, düzenlenen aktiflikte yüzlerce fidanı toprakla buluşturduklarını söylemiş oldu.

Ülkede yaşanan felaketlere vurgu yapmak, afetlere karşı önlemli olmak ismine bu biçimde bir aktifliği düzenlediklerini belirten Say, “Yanan ağaçların yerine fazlaca daha fazla ağacın dikileceği vurgusuyla biz de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesindeki Yeni Doğan Fidanlığına yeni fidanlar, yeni ağaçlar diktik. Rabbim ülkemizi, memleketimizi felaketlerden korusun. Edremit Belediyesi olarak Van’ın ve Edremit’in yeşil kalması için çaba edeceğiz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

MÜSİAD Genel Lideri Abdurrahman Kaan ise Van’ın kentleşme ve ömür üslubu itibariyle hayli yeterli bir yere geldiğini söz ederek, “Van’a her gelişimde Van’ın daha yeterli imkanlara kavuştuğunu görüyorum. Burada hoş bir tertip var. İki gündür Van’dayız. MÜSİAD liderlerimizi buraya davet ederek, onlarla birlikte fidan diktik. Van için iyi olsun. Ülkemizin geleceği, kalkınması için her türlü adımda MÜSİAD vardır, var olmaya da devam edecektir.” diye konuştu.

Başhekim Yavuzer de Edremit Belediyesinin dayanaklarıyla hastane yerleşkesinin ağaçlandırıldığını anlatarak, “10 dönümlük arazi üzerinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bu alan 2 yıl evvel Edremit Belediyesinin dayanaklarıyla hastanemizdeki yeni doğan ünitesindeki hastalar için oluşturuldu. Ağaçların sistemli bakımlarını yapıyoruz. Kimi ağaçlar farklı niçinlerle kurudu. Kuruyan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikiyoruz. Emeği olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Ilıkan