Engelli öğrencinin “sınıf” hayalini öğretmenleri gerçekleştirdi

Bakec

New member
Engelli öğrencinin “sınıf” hayalini öğretmenleri gerçekleştirdi
VAN (AA) – Van‘ın Muradiye ilçesinde bakılırsav yapan öğretmenler, bedensel mahzuru niçiniyle okula gidemeyen öğrencinin odasını sınıfa dönüştürerek, okul ortamında ders sürece hayalini gerçekleştirdi.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Babacan Mahallesi’nde yaşayan 12 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Zeliha Bulut’a, Babacan İlkokulunda vazife yapan istekli öğretmenler konutta eğitim vermeye başladı.

Bulut’un derslerinden geri kalmaması için tertipli olarak konutta ders veren öğretmenler, daima okula giderek arkadaşlarıyla birebir sınıfta ders işlemek istediğini anlatan Bulut’un talebine kayıtsız kalamadı.

Bu durumu İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimi ve Kızılay yetkililerine ileterek gerekli dayanağı alan Matematik Öğretmeni Sevgi Özka, Bulut’un odasını sınıfa dönüştürmeye karar verdi.

Kızılay gorevlileriyle bir arada Bulut’un meskenine giden Özka, boşalttığı odayı sıra, öğretmen masası, Atatürk köşesi, yazı tahtası üzere bir sınıf ortamında bulunması gereken araç gereçlerle donattı, Türk bayraklarıyla süsledi.

Odayı sınıfa dönüştüren Özka, engelli öğrencisinin arkadaşlarıyla bir arada derse katılmasını sağlayarak en büyük hayalini gerçekleştirmesini sağladı. Bulut da sınıf ortamında ders işlemenin memnunluğunu yaşadı.

Öğretmenlere dayanak veren Kızılay gönüllüleri, Bulut’un eskiyen tekerlekli sandalyesini de yenisiyle değiştirdi.

“Hayalini gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz”

Özka, AA muhabirine, konutta işlediği dersler sırasında daima okula gelmek istediğini söyleyen Bulut’a sürpriz yapmak istediklerini söylemiş oldu.

Takviyelerinden dolayı İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay gönüllülerine teşekkür eden Özka, şöyleki konuştu:

“Arkadaşlarıyla sınıf ortamında ders işlemenin hayalini kurduğunu anlatıyordu. Biz de aldığımız dayanaklarla öğrencimizin hayalini gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Bugün 2 sınıf arkadaşı ile sınıf ortamında ders işledi. Bundan daha sonra haftanın 2 günü Zeliha sınıf arkadaşları ile birlikte konutta eğitim gorecek. birlikte ders işleyeceğiz. Keşke ben de sınıfta olsaydım, arkadaşlarımla derse katılsaydım diyordu. Hayali gerçek oldu. Onu keyifli görür görmez biz de epeyce memnun olduk.”

Zeliha Bulut ise her vakit okula gitme hayali kurduğunu belirterek, “Okulda ders çalışmak istiyordum. Artık bir sınıfım var arkadaşımla bir arada ders işleyebileceğim. Çok memnunum. Bana sürpriz yapan öğretmenlerime ve herkese teşekkür ederim.” dedi.

“Kızımızın hayallerine ortak olduk”

Muradiye Türk Kızılay Koordinatörü Selçuk Yay ise daha evvel Özka’nın aracılığıyla Bulut’u ziyaret ettiklerini ve hayalini dinleme imkanı bulduklarını anlattı.

İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğüyle birlikte konutun bir odasını sınıfa dönüştürdüklerini aktaran Yay, “Öğretmenlerimiz haftada 3 kere gelip meskende ders veriyor. Zeliş kardeşimizin mutluluğuna, hayallerine ortak olduk. Sevginin ve güzelliğin hâkim olduğu bir dünya diliyoruz. Tüm hayallerinin gerçek olmasını diliyorum.” sözünü kullandı.

Baba Sadrettin Bulut da kızının hayalini gerçekleştiren öğretmen ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ederek, “Kızımın arkadaşlarının yanında ders görmesi epey hoş bir his. Odasını sınıfa çevirdiler. Çok keyifli oldum. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

AA / Necmettin Karaca – Son Dakika Haberleri