Federal Meclis günlük hayattan daha azını dışlıyor

Hasan

New member

Heike Heubach (SPD), Alman Federal Meclisi'nde fotoğraflandı. Heubach, SPD'nin yerine parlamentoya giriyor. Heubach, Federal Meclis'teki ilk sağır milletvekilidir. /resim ittifakı, Michael Kappeler

Berlin – Federal Meclis'in ilk sağır üyesi, parlamentoda geçirdiği 100 günün ardından erişilebilirlik konusunda olumlu bir sonuca vardı. Heike Heubach (44), bunun Federal Meclis'te çok yüksek olduğunu söyledi. Katolik Haber Ajansı.

“Her şeyin tamamen farklı olmasına alışkınım. Meslek hayatımda işaret dili tercümanları için sık sık mücadele etmek zorunda kalıyordum ve maliyetler konusunda sık sık tartışmalar oluyordu. Öte yandan Federal Meclis'te tercümanlarım her zaman mevcut. henüz parlamentoda herhangi bir dışlanma yaşamadım; gerçekten işiten insanlarla neredeyse eşit düzeyde olduğumu hissediyorum.”

Heubach, elbette her zaman bazı küçük şeyler vardır, diye ekledi. “Örneğin, tercümanlarımın, benden ve diğer çalışanlarımdan farklı olarak, dışarıdan personel oldukları için her zaman güvenlik kontrollerinden geçmek zorunda kalması bana çok değerli zaman kaybettiriyor.”

Augsburg yakınlarındaki Stadtbergen'den SPD'li siyasetçi Heubach, Federal Polis Komiseri olarak atanmasının ardından 20 Mart'ta Federal Meclis'te Uli Grötsch'in yerini aldı.

Sanayi memuru ve evli iki kız annesi, muhtemelen bebekliğinde orta kulak enfeksiyonu geçirdikten sonra sağır olmuştur. Alman İşitme Engelliler Derneği'ne (DGLB) göre, Almanya'da sağır veya işitme engelli yaklaşık 80.000 kişi bulunmaktadır.

Sosyal Demokrat, günlük yaşamda, “muhtemelen kasıtsız olsa da”, engelliliği nedeniyle kesinlikle dışlanma deneyimi yaşadığını ekledi. “Örneğin tekrar tekrar olan şey: Bir tartışma grubunda tercüman olmadan oturuyorum ve her yerde konuşma oluyor. Sonra soruyorum ve cevap sıklıkla şu oluyor: 'Ah, bu hiç önemli değildi. ' Belki gerçekten değildi ama önemli olup olmadığına karar vermek bana kalmış.”

Heubach, Federal Meclis'e girişinin erişilebilirlik konusunda daha fazla görünürlük ve bunun sonucunda da somut iyileştirmeler anlamına geleceğini umduğunu söyledi. “Sadece sağırlıkla değil, tüm engelliliklerle ilgileniyorum. Kör veya görme engelli veya tekerlekli sandalye kullanan kişiler de günlük yaşamlarını çok daha kolay yaşayabilirler; örneğin her yerde zemin yönlendirme sistemleri olsaydı ve Tren istasyonlarındaki asansörler çalışıyordu.” © kna/Haberler