G-BA, acil servislerde ilk değerlendirme prosedürlerine karar verir

Hasan

New member

/dpa

Berlin – Haziran 2024’ten itibaren acil servislerde standartlaştırılmış ve nitelikli bir ilk değerlendirme prosedürü kurulacak. Federal Ortak Komite (G-BA) bugün buna karar verdi. Bu nedenle hastaneler, acil bakım sunumları için kılavuzun içeriğine uymalıdır.

Bu, dijital yardım sistemleri ve hemşire ve sağlık personelinin nitelikleri için – öznel veya nesnel – bir acil durumun ilk değerlendirmesi prosedürü için minimum gereklilikleri içerir.

İlk değerlendirmenin yardımıyla, yardım arayan bir kişinin ne kadar hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiği gelecekte güvenilir bir şekilde değerlendirilebilir – hala acil serviste veya örneğin 24 saat sonra sözleşmeli doktorda.

Acil bir tedavi ihtiyacı belirlenirse, hastalar hastanede ayakta tedavi edilmeli veya yatarak tedavi edilmelidir. Acil bir tedavi ihtiyacı yoksa, sözleşmeli bir doktor muayenehanesinde daha fazla bakım sağlanmalıdır.

Bu amaçla G-BA, hastaların iki öncelik grubuna atandığı başka derecelendirmeler tanımlamıştır: Birinci grupta, bakım 24 saat içinde hastanede ayakta tedavi bazında veya bir acil servis muayenehanesinde yapılmalıdır. Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği (KV) hastanede veya hastanede. Bir hastanenin aynı zamanda bir tıbbi bakım merkezi varsa, burada daha fazla tedavi de mümkündür.

Sonraki 24 saat içinde bakıma ihtiyaç duyulmaması halinde, sigortalılara KV’nin randevu hizmet noktalarından panel doktor muayenehanesinde randevu alabilecekleri bir sevk kodu verilir.

Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV) ve Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği’nin tarafsız üç üye ve temsilcisinin oylarıyla kabul edilen kılavuz, birkaç geçiş dönemi öngörüyor.

Bu, 2027’nin sonuna kadar personelin eğitimi için geçerlidir, prosedür için dijital bir aracın tanıtılması Mart 2025’e kadar garanti edilmelidir ve 1 Ocak 2024 gibi erken bir tarihte bir randevu kodu tanıtılacaktır.

Ancak, başlangıçta G-BA kılavuzu için planlandığı gibi, belirli bir tıbbi muayenehanede bağlayıcı bir randevu rezervasyonu artık mümkün değildir. Federal politikacılar, Bakım Destek ve Yardım Yasasında yapılan bir değişiklikle bu planın yasal dayanağını geri çekmişti. Bu, çok fazla eleştiri çekmiş ve birkaç mektup alışverişiyle sonuçlanmıştı.

Genel olarak, G-BA’nın karar verme sürecindeki kılavuzun tarihi çok çeşitlidir – çünkü Federal Meclis’teki sağlık politikası, komiteye bunu yapma yetkisini önceki yasama organında zaten vermişti.

Ondan sonra çok farklı bir şekilde ele alındı: bazen komiteye daha hızlı karar verilmesi gerektiğine dair işaretler verildi. Aylar sonra, kısa sürede yapılan duruşmalar Federal Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Ardından, ilk değerlendirme kılavuzu planlanan hastane reformunu baltalayacağından ve ardından bir acil durum reformu yapılacağından, prosedürün bu kadar hızlı ilerlememesi gerektiğine bir kez daha dikkat çekildi.

G-BA’nın tarafsız başkanı Josef Hecken, bugünkü genel kurul toplantısında pek çok kez kibirli bir şekilde yorum yaptı: “G-BA’nın bugün, dünyanın yerini yeni gelene kadar dünyayı biraz daha iyi hale getirecek bir karar alacağına inanıyorum. büyük bir acil durum reformu oldukça iyi olacak.”

Kararın ardından yapılan basın açıklamasında bu durum daha affedici bir şekilde şöyle: “Bugünkü karara giden yolda, yaklaşmakta olan hastane reformu göz önüne alındığında G-BA düzenlemelerinin vazgeçilebilir olup olmadığı konusunda sesler duyulabiliyordu – asıl mesele bu değil. durum” diyor Hecken.

İlk olarak, reformun fiilen ne zaman uygulamaya konulacağı henüz belli değil. İkincisi, hastane reformu için planlanan yapısal değişikliklerin gerçek bir bakım pratiği haline gelmesi birkaç yıl alacaktır. Bu nedenle, daha uzun geçiş dönemleri için de “uygulanabilir ve uygun” çözümler bulunmalıdır.

Şu anda karar verilen ilk değerlendirme prosedürü, Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği ve Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği’nin önerileri ile Hecken’in kendisi arasında bir uzlaşmadır ve kendisi de bir teklif hazırlamıştır.

Alman Hastaneler Derneği (DKG) karara karşı oy kullandı, hasta temsilcileri çekimser kaldı. Hecken’in aktardığına göre, bu davada da oy kullanabilen federal eyaletlerin temsili “çoğunluk buna karşı”. “Bundan mutluyum çünkü bu, teklifimizi kabul eden ülkeler de olduğu anlamına geliyor.”

DKG, hükümet komisyonu tarafından planlanan entegre kontrol merkezleri kurulana kadar, yardım arayan kişilerin tıbbi bir değerlendirme yapılmadan kliniklerdeki tezgahlara geri çevrilmemesini sağlayan kendi önerisiyle genel kurul tartışmasına girdi. davanın aciliyeti.

DKG, 2025 ortasına kadar uygulamaya konulacak geçerli bir ilk değerlendirme sisteminin henüz olmadığından şikayet ediyor. “DKG açısından, hastaların tıbbi açıklama olmaksızın bu şekilde reddedilmesi şimdilik ancak Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği’nin doğrudan hastaneden ulaşılabilen acil servis uygulamasının alınmasıyla mümkündür. DKG başkanı Gerald Gass toplantıdan sonra “doğrudan bu hastalar üzerinde” dedi.

Alman tıp dergisi baskısı

Haberler

Genel görüşmede, 116117 numaralı KV’ler tarafından telefonla yapılan ilk değerlendirmenin her zaman çok iyi sonuç vermediğini, “öznel acil durumlar” söz konusu olduğunda herkese yardım edilmeyeceğini eleştirdi.

DKG açısından bu, yasa koyucunun Care Support and Relief Yasasında yaptığı değişiklikle öngördüğü yasal yetkinin ihlalidir. Gass, “Bu nedenle, direktif şimdi Federal Sağlık Bakanlığı’ndaki yasal denetim tarafından sonraki işlemlerde durdurulmalıdır.”

Hakem Hecken görünüşe göre bu konuda rahatlamış: “Federal Sağlık Bakanlığı’nın şimdi ne istediğini merakla bekliyorum” dedi. Şu anda planlanmakta olan hastane reformu konusunda da çok heyecanlı. Gelecekte sadece 600 entegre acil durum kontrol merkezi olup olmayacağı konusunda federal eyaletlerle yapılacak tartışmayı da dört gözle bekliyor. “Bu, federal eyaletlerle yoğun bir tartışma olacak” diye tahminde bulundu.

Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği ise kararı memnuniyetle karşılıyor ve bunu “acil bakım reformunda ilk önemli adım” olarak nitelendiriyor. Karar acil servisleri rahatlatıyor. Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Birliği yönetim kurulu üyesi Stefanie Stoff-Ahnis, “Maalesef hala eksik olan şey, insanlara ayakta tedavi muayenehanesinde bağlayıcı bir randevu verme olasılığı – bu, yardım isteyenler için büyük bir katma değer olacaktır” dedi. Fon, bir açıklamada.

Hasta temsilcileri, hastaların ayakta tedavi için bağlayıcı bir şekilde sevk edilmesinin bugün zaten güvenilir bir şekilde çalışmadığına işaret ederek, oylamada çekimser kaldı. Stötzner, hasta temsilcisi Karin Stötzner’in bakış açısından, hastaların acil servise “sadece gitmediğini”, öznel durumlarının profesyonel bir şekilde değerlendirilmesini istediğini açıkladı.

Hastalara ileri tedavi için kodlar verilirse, bunun bağlayıcı bir randevu ile yapılması gerektiğini söyledi. “Politikacıların hastane reformu ve acil durum reformundan beklentileri çok yüksek, burada önemli ölçüde daha iyi ve bağlayıcı güvenlik sistemleri var” diye açıkladı. © arı/Haberler