Glikoz yönetimi araçları: Çözülen sorunlar

Hasan

New member

/NataliiaB,stock.adobe.com

Berlin – Yeni ürün grubu 30 “Glikoz yönetimine yönelik yardımlar” geçen yıl diyabet bakımında sorunlara yol açtı. Bunların artık büyük ölçüde çözülmesi gerekiyor. Bu, Alman Eczacı Birlikleri Federal Birliği (ABDA) ve GKV Merkez Birliği (GKV-SV) tarafından duyuruldu. Alman tıp dergisi kaynak dizininin güncellenmesi sırasında.

03 “Uygulama yardımcıları” ve 21 “Vücut durumu/fonksiyonlarına yönelik ölçüm cihazları” ürün grubundaki bazı ürünler geçtiğimiz yıl yeni ürün grubu 30'a taşınınca, sağlık sigorta şirketleri de sözleşmelerini buna göre uyarlamak zorunda kaldı.

Ancak bazı durumlarda bu gerçekleşmedi ve şeker hastalarına yapılan yardımların dağıtımı geçici olarak düzensiz hale geldi. Kaynak dizininin güncellenmesi sırasında bu sorun artık görünüşte ortadan kaldırılmıştır.

Revizyon sonrasında yasal sağlık sigortası olanlara 44.000 civarında yardım sağlanacak. Son beş yılda yardım dizinine 17.000 yeni yardım eklenmiş, 42 ürün grubu güncellenmiş ve 9.000'den fazla ürün girişi güncellenmiştir. Bu, Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği başkan yardımcısı Gernot Kiefer tarafından bildirildi.

Yeni ürünler arasında örneğin iletişim için bakım yardımcıları ve belirli kısıtlamaları olan kişilerin çok az çaba harcayarak bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket edebilmelerini sağlayan ortopedik scooterlar yer alıyor.

Kiefer, “Tıbbi yardım listesi, sigortalıların tıbbi açıdan gerekli yardımları tıbbi teknolojideki ilerlemenin en ileri noktasında almasını sağlıyor” dedi. Tıbbi yardım listesinin düzenli olarak güncellenmesiyle yeni ürün geliştirmeleri ve üretim teknolojilerinin en kısa sürede sigortalılara ulaşması gerekmektedir.

Sigortalıların ihtiyaçlarını dikkate almak amacıyla hasta çıkar grupları, üretici ve hizmet sağlayıcıların önde gelen kuruluşlarının yanı sıra tıp alanında uzman topluluklar ve uzmanlar da sürece katılmaktadır.

Kiefer, yardımlar rehberinin şeffaflık yaratmayı ve yasal sağlık sigortası sigortalıları için hizmet sağlayıcılardan kalite güvenceli ve ihtiyaçlara dayalı bakım sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Mart 2023'ten Şubat 2024'e kadar olan revizyon dönemine ilişkin yeni güncelleme raporu geçtiğimiz günlerde Federal Sağlık Bakanlığı'na (BMG) teslim edildi. © nfs/Haberler