/babsi_w, stockadobecom
Berlin – Özyönetim, yani Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği, Alman Hastane Derneği (DKG) ve Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV) tarafından tartışılması gereken planlanan hibrit DRG ile ilgili müzakereler, görünüşe göre yarına kadar başarısız oldu.
AOK Federal Birliği’nin ayakta tedavi bölümü başkanı Petra Höft-Budde, bugün bunu DRG Forumunda açıkladı. Katılan üç aktörün fikirleri açıkça çok farklıydı. Höft-Budde’ye göre şimdiye kadar bir anlaşma olmadı. “Yönetmelik olacağını düşünüyoruz”
Sözde özel sektöre eşit ücret tasarımının geliştirilmesi, Hastane Bakımı Yardım Yasası aracılığıyla Sosyal Güvenlik Yasası V’in yeni 115f paragrafında yasal olarak şart koşulmuştur.
Bu nedenle özyönetim taraflarının, bir yandan ayakta veya yatarak sağlanabilecek hizmetler için eşit ücret konusunda anlaşmaya varmak için 31 Mart 2023’e kadar yaklaşık üç ayları vardı. Ayrıca, ayakta tedavi bazında gerçekleştirilebilecek ameliyatlar (AOP) kataloğundaki hizmetlerden hangileri için bu aynı sektör ücretinin uygulanacağını belirlemelidirler.
Bu anlaşma muhtemelen gerçekleşmeyeceğinden, Höft-Budde’nin bahsettiği başka bir düzenleme geçerli. Federal Sağlık Bakanlığı (BMG), aynı sektörel ücreti ve buna karşılık gelen yardımları belirlemek için Federal Konseyin izni olmaksızın yasal bir düzenlemeyi kullanmaya yasal olarak yetkilidir.
Bu nedenle GKV-SV, yalnızca seçilen hizmetler için hibrit DRG’yi belirtmek istedi ve yatan hasta ve ayakta tedavi ücreti arasında karışık bir fiyat önerdi, yani teşhise dayalı vaka sabit oranları (DRG) ve tek tip değerlendirme standardı (EBM).
Alman tıp dergisi baskısı
Haberler
Buna ek olarak, GKV-SV ayakta tedavi ücretine yönelik bir yakınsama aşaması çağrısında bulundu. Höft-Budde’ye göre GKV-SV, malzeme maliyetlerini de içeren kasa başına tam bir sabit ücret istedi.
DKG ise tüm sürecin yeniden düzenlenmesi ve ücretlendirmenin DRG fiyatları üzerinden yapılması çağrısında bulundu. Hibrit DRG’ler ayrıca yatan hasta hizmeti sağlayıcıları için de ayrılmalıdır.
KBV ise teşhis hizmetleri de dahil olmak üzere geniş bir hizmet yelpazesi gerektiriyordu. Bu aynı zamanda aynı sektör ücretlendirmesinin hızlı ve kolay bir şekilde uygulanmasının yanı sıra DRG fiyatlarında sabit oranlı bir indirim ve ayrı bir malzeme maliyeti düzenlemesi üzerinde ısrar etti. © cmk/Haberler