Haritanın rengini maviye çevirmek için kapı kapı dolaşıp, aşı yapıyorlar

Bakec

New member
Haritanın rengini maviye çevirmek için kapı kapı dolaşıp, aşı yapıyorlar
SIHHAT Bakanlığı’nca paylaşılan Türkiye‘nin koronavirüs risk haritasında ‘turuncu’ kategori ile hadise artışının yüksek olduğu Van‘ın Erciş ilçesinde, aşılama oranının yüzde 55 olduğu söz edildi. Aile Doktoru Dr. Mehmet Üçöz,” Şu an turuncu kategorideyiz. Bundan daha sonraki süreçte emelimiz, gece gündüz demeden vakit ayrımı gözetmeden çalışarak haritamızı evvel sarıya, ondan sonrasında maviye çevirmek” dedi.

Aşılama oranı yüzde 55 olan Van’ın Erciş ilçesinde, günlük koronavirüs hadise sayısı, en yüksek düzeye ulaştı. Bu kapsamda hastanelerdeki ağır bakım doluluk oranı ise yüzde 60’ı geçti. Koronavirüs ile gayretin başladığı aylarda Türkiye’nin en uygun ilçeleri içinde yer alan Ercişte, aşılamada ise tıpkı muvaffakiyet sağlanamadı. İlçede misyon yapan sıhhat çalışanları, aşılama oranını yükseltmek için ikna grubu üzere mesken konut dolaşıyor. İlçedeki kırsal mahalleleri gezen taşınabilir grup, bir günde 2 bin kişiyi aşı yaparak büyük bir muvaffakiyet elde etti.

Aşı grubunun başında bulunan Aile Doktoru Dr. Mehmet İçöz, her insanın aşı olması için sıhhat gruplarının büyük uğraş verdiğini belirterek, “Hafta sonu bulunmasına karşın, aile sıhhati merkezi takımımızla birlikte aşılama çalışmalarını süratli bir biçimde yapmaktayız. İlçemizde kırmızı olan haritamızı bu çalışmalarla birlikte turuncuya döndürdük. Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzün ve çalışma arkadaşlarımızın bu süreçte çabalı çalışmalarına şahit olduk. Bundan daha sonraki süreçteki hedefimiz, gece gündüz demeden vakit ayrımı gözetmeden çalışarak haritamızı evvel sarıya, ondan sonrasında maviye çevirmek. Bu bağlamda bize dayanaklarını esirgemeyen koordinatörümüz Şemsettin Oflas beyefendiye teşekkür ediyoruz” dedi.’MEMNUN KALDIK’Aşılama çalışmasından şad olduğunu tabir eden Emine Gezer, “Evdeydim, kapı çaldı ve dışarı çıktığımda karşımda sağlıkçıları gördüm, fazlaca şaşırdım. Aşı yapmaya gelmişler. Çok hoş ve yerinde bir uygulama. Ben bugün ikinci aşımı yaptırdım ve hiç bir yan tesirini görmedim. Herkesi aşı yaptırmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Koronavirüs son durum ve son dakika koronavirüs haberleri. Koronavirüs tablosu, covid-19 hadise sayıları.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Barış Kul