/resim ittifakı, Martin Schutt
Berlin – Gelecek Çarşamba, Federal Meclis Sağlık Komitesi Bağımsız Hasta Danışma Vakfı (UPD Vakfı) ile görüşmek istiyor. Hasta dernekleri bugün Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ı (SPD) bir toplantıya çağırdı.
Yedi hasta derneği yaptıkları ortak açıklamada, UPD’nin Almanya’da yardım arayan hastalar için sunduğu bağımsız bilgi ve danışmanlık hizmetinin “sonlanmak üzere” olduğunu vurguladı.
Bunun nedeni, Federal Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği’ne UPD Vakfı’nın gelecekteki yeniden yapılanması için kapsamlı erişim hakları sağlamasıdır. Örgütler, yardım arayan herkese bir “tokattan” bahsetti.
“Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği, UPD’nin tavsiye içeriğini, yönetimini ve mali durumunu etkileyebildiği sürece, Almanya’da bağımsız hasta danışmanlığından geriye pek bir şey kalmıyor.” ÇANTA kendi kendine yardım.
Prosedür, daha vakıf çalışmalarına başlamadan önce “bağımsız ve hasta odaklı tavsiyeye olan tüm güveni” yok ediyor. Danner, “Bu nedenle, bu anlaşmanın uygulanması hiçbir koşulda gerçekleşmemelidir” dedi.
UPD yasası, gelecekteki UPD için bir temel oluşturulmasını sağlar. Hasta temsilcileri, vakfın bir bütün olarak toplum için bir görev olarak federal bütçeden tarafsız ve bağımsız bir şekilde finanse edilen federal bir vakıf haline gelmesini sağlamak için “mümkün olan her şeyi yapmak” istediler.
O zaman sağlık sistemindeki bireysel oyuncuların ekonomik çıkarlarından bağımsız hareket edebilir. Danner, “Sağlık Bakanı ile bu konuda açıklayıcı ve verimli bir görüşme yapabilmeyi umuyoruz” diye vurguladı.
Yedi hasta temsilcisi arasında BAG Self-Help, Federal Hasta Temsilcileri Çalışma Grubu, Self-Determined Living Interest Group, the Social Association Germany, German Self-Help Working Group, the Social Association VdK ve Federal Tüketici Derneği bulunmaktadır. .
Hâlâ Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas (SPD) tarafından resmi olarak onaylanması gereken olası özel oturumun arka planında, yeni UPD vakfının kurulması konusundaki tartışmalar var. © mayıs/Haberler