/bevisphoto, stock.adobe.com
Berlin Yetersiz çalışma koşulları, yetersiz finansman ve yetersiz eğitim fırsatları, ebenin iş tanımını karakterize eder. CDU/CSU meclis grubu, Almanya’da kadın doğumun geleceği konulu bir grup tartışmasının ardından, karşı önlem almak için hükümetin mümkün olan en kısa sürede yeni korkuluklar çekmesi gerektiğini talep etti.
Bundestag üyesi ve CDU/CSU parlamenter raportörü Emmi Zeulner, büyük güvenli doğum projesinin ancak ebeler, doktorlar, hemşireler, aileler ve politikacıların birlikte çalışması ve sonuna kadar kadın ve ailelerin çıkarlarını düşünmesi durumunda başarılı olabileceğini söyledi. ebeler grubu.
Hastane reformu için hükümet komisyonunda ne ebe ne de hemşirenin temsil edilmemesini eleştirdi ve hükümeti sağlık sisteminin geleceğini planlarken bu meslek gruplarının değerlendirmelerini suç teşkil edecek şekilde ihmal etmekle suçladı.
Alman Ebeler Derneği de hızla artan vasıflı işçi eksikliği nedeniyle daha iyi çerçeve koşulları için çağrıda bulundu. Mevcut çalışma koşulları ve finansman, birçok ebenin sınırlarını zorlamakta ve başka mesleklere göçüne katkıda bulunmaktadır.
Aynı zamanda, planlanan hastane yapısal reformu yalnızca ülke çapındaki bakımı tehlikeye atmakla kalmayacak, aynı zamanda ebeler ve pediatri hemşireleri için istihdam ve eğitim fırsatlarını da azaltacaktır.
Bavyera’daki hemşireler derneğinin değerlendirmesine göre, pediatri hemşireliği eğitimindeki darboğazı ortadan kaldırmak için bölgedeki eğitim kapasiteleri vazgeçilmezdir.
Ancak Almanya’nın Önde Gelen Çocuk Doktorları ve Çocuk Cerrahları Derneği (VLKKD), minimum hacim düzenlemesi nedeniyle planlanan diğer Seviye I perinatal merkezlerin kapatılmasının sadece bölgedeki aşırı prematüre bebeklerin bakımını değil, aynı zamanda bakımı da etkileyeceği konusunda uyardı. RS virüsü olan çocukların oranı tehlikede. © hil/sb/Haberler