Herrmann, Schleswig-Holstein Tabipler Birliği Başkanı olmaya devam ediyor

Hasan

New member

Henrik Herrmann ve Gisa Andresen, Schleswig-Holstein Tabipler Birliği’ne başkanlık etmeye devam ediyor. / Schleswig-Holstein Tabip Odası

Bad Segeberg Henrik Herrmann, Schleswig-Holstein Tabipler Birliği Başkanı olmaya devam ediyor. İç hastalıkları uzmanı dün akşam oda toplantısında yeniden seçildi. Flensburg’daki Diako Hastanesi’nde kıdemli anestezist olan Başkan Yardımcısı Gisa Andresen’in de görevde olduğu onaylandı. Görev süresi beş yıldır. Rakip aday yoktu.

Herrmann, yeni görev döneminde ileri eğitim düzenlemelerinin yapısal olarak daha da geliştirilmesine kararlı olacağını duyurdu. Daha az içeriğe, daha kısa eğitim sürelerine ve hayat boyu öğrenmedeki karmaşıklığın ve uzmanlığın eğitim sistemimizin dışında, yeni öğrenme didaktikleri ve sistematik bir geri bildirim kültürüyle çevrili bir temsiline ihtiyacımız olduğunu söyledi. Bunun için ilgili mali kaynakların da sağlanması gerekecektir.

Gisa Andresen, görev süresi boyunca Schleswig-Holstein’da tedarikle ilgili herkesle görüşmeye devam etmeyi planladığını duyurdu. Uygulama lisansı ile insanlara yardım etme sorumluluğu bize verildi. Özyönetim ile tıbbi konularda kendimiz karar verme ayrıcalığına sahibiz, diye vurguladı.

Bu nedenle, bir tıp derneği olarak, profesyonel ve sağlık politikasının etkisi eskisinden daha fazla öne sürülmelidir. Hastane reformu, dijitalleşme, ayakta ve yatarak tedavi hizmetlerinin birleştirilmesi, iklimin korunması – bunların tümü, özellikle genç nesil doktorlar için iyi çerçeve koşulları oluşturmak amacıyla tıbbi uzmanlığımızla daha fazla ilgilenmemiz gereken konulardır. Andresen.

Diğer yönetim kurulu üyelerinin kompozisyonunda bir yenilik var: İlk kez, beş pozisyon sadece kadın doktorlar tarafından işgal ediliyor. Bu, Schleswig-Holstein Tabipler Birliği yönetim kurulundaki kadın üyelerin oranını üçten altıya ve dolayısıyla yüzde 85’e çıkarıyor.

Toplamda yedi kişilik kurul altı erkek ve bir kadın doktordan oluşmaktadır. Yönetim Kurulu’nu seçen 70 kişilik Oda Meclisi, 32 erkek ve 38 kadın doktordan oluşuyor. © mayıs/EB/Haberler