İlkokul öğrencisi hayali olarak resmettiği Kapadokya’yı gezdi

Bakec

New member
İlkokul öğrencisi hayali olarak resmettiği Kapadokya’yı gezdi
ÖZALP, VAN (İHA) – İlkokul öğrencisi hayali olarak resmettiği Kapadokya‘yı gezdi

NEVŞEHİR – Van‘ın Özalp içesindeki Eski Emek Mezrası İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Eda Parıltı Kavut hayali olarak resmettiği Kapadokya bölgesini gezdi.

3. Sınıf öğretmeni Zülfiye Altunbaş görsel sanatlar dersinde öğrencilerinden hayallerini resmetmelerini istedi. Öğrencilerin birden fazla birbirine yakın hayaller kurarken, Eda Parıltı Kavut ise fotoğraf defterine Kapadokya’yı resmetti. Eda Ziya’nın başka öğrencilerden farlı hayal kurduğunu nazarann Öğretmeni Zülfiye Altunbaş, Eda Parıltı Kavut’un bu hayalini toplumsal medyada yayınladı ve resmi Kültür ve Turizm Bakanlığına E-Mail olarak gönderdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van’ın Özalp ilçesindeki Eski Emek Mezrası İlkokulu öğrencilerinin ‘Kapadokya’ hayalini gerçeğe dönüştürmek için Kapadokya Alan Başkanlığı ile bağlantıya geçti ve öğrenciler, öğretmenleri ile bir arada Kapadokya’ya davet edildi. Düzenlenen tertiple 9 öğrenci ile birlikte Okul Müdürü Mehmet Fatih Balkan ve Sınıf öğretmeni Zülfiye Altunbaş Kapadokya’ya geldi. Bölgede birinci vakit içinderda sıcak hava balonuna binen öğrenciler, çabucak sonrasında bakılırsame Açık Hava Müzesi, at çiftliği, çanak atölyesi ve Kaymaklı yer altı kentini gezdi. Sınıf öğretmeni Zülfiye Altunbaş, yaptığı açıklamada, Eda Ziya’nın hayalinin kendisini etkilediğini belirtti. Eda Ziya’nın fotoğrafını toplumsal medyada paylaştığını söyleyen Altunbaş, “Kültür ve Turizm Bakanlığını etiketleyerek Twitter da paylaştım ve Kültür ve Turizm Bakanlığına da E-Mail attım. Kısa müddette bize geri dönüş yaptılar. Kapadokya Alan Başkanlığı da bizi konuk ediyor. Küçük Eda Ziya’nın hayalini gerçekleştirmiş oldu. Bu sayede sınıf arkadaşları ve öğretmenleri de Kapadokya bölgesini gezme fırsatı buldu” diye konuştu.

Eski Emek Mezrası İlkokulu Müdürü Mehmet Fatih Balkan da; ” Balona bindik, bölgeyi gezdik, cet bindik, müzeyi gezdik, daha da devam ediyor program. Bu tertipte Kapadokya’yı hayal eden öğrencimiz kadar, bu hayali gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Resmi çizen Eda Parıltı Kavut da; “Kapadokya’yı gezmeyi epeyce istiyordum. Çizdiğim resmi öğretmenime gösterdim. Öğretmenim de epeyce beğendi. Artık Kapadokya’dayız. Burada en hayli atları sevdim” sözünü kullandı. Öğrencilerden Aleyna Yıldırım da arkadaşının çizdiği fotoğraf yardımıyla Kapadokya’ya geldiklerini söylemiş oldu.

Öğrenciler gezdikleri her yerde çokça hatıra fotoğrafı çektirdi.

İhlas Haber Ajansı / Asım Çapacı – Son Dakika Haberleri