İpekyolu ilçesinin derslik sorunu çözülüyor

Bakec

New member

Van’da okullar yüz yüze eğitime hazırlanıyor

VAN – Van’ın İpekyolu ilçesinde yıllardır adeta kangren haline gelen derslik sorunu çözülüyor.

bakılırsave gelir gelmez bilhassa okullarda yüz yüze eğitimin bir daha başlaması için ağır bir gayret içerisinde olan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bunun yanı sıra vilayetlerin okul gereksinimlerine yönelik de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu bağlamda, Van vilayetine 21 yeni okulun muştusunu veren Bakan Özer, Van’da yapılacak eğitim yatırımlarının kentin derslik muhtaçlığını büyük ölçüde gidereceğini belirtmişti. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Van’da 21 okulun yapılacağı muştusu kente sevinçle karşılanırken, en epey okulun yapılacağı İpekyolu ilçesinde ise yıllardır süren derslik meselesinin çözüleceği açıklandı.

İpekyolu ilçesinde imali devam eden 32 derslikli Van Kulu İlkokulu inşaatındaki çalışmaları gezen Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Taşdemir, pandemi ile bir arada Van ve ilçelerindeki tüm okullarda tadilat, tamirat, doğalgaz dönüşümü üzere üretim işlerine giriştiklerini söz ederek, “Şu anda başlatmış olduğumız ve hala devam eden 17 okul inşaatımız var. Bunun haricinde bakanımızın muştusunu verdiği 21 okulun inşaatına başlayacağız. Onlar için de hazırlık kademesindeyiz. Bu başlatmış olduğumız okullar inşallah 2022 yılı içerisinde bitecek ve çocuklarımızın eğitim öğretimine sunulacak. Öbür 21 okulumuzu ise bir daha 2021 yılı içerisinde başlatıp 2022 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıyeten tadilat ve tamirat gerektiren okullarımız vardı. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı tamamlayıp, tüm okullarımızı 6 Eylül’e hazırladık. Ayrıyeten şu anda yapılan ve yapılacak olan okullarımızın tamamı zelzeleye güçlü olarak yapılıp, çift asansörle hizmet verecektir” dedi.

Van’da en büyük derslik külfetinin İpekyolu ilçesinde yaşandığını vurgulayan Taşdemir, “Şimdiye kadar en büyük derslik derdi İpekyolu ilçesindeydi. Bulunduğunuz nokta İpekyolu ilçesine bağlı Van Kulu İlkokulundaki sınıflarımızın mevcutları devasa yükseklikteti. Bunun üzere ilçemizin biroldukça yerinde okul muhtaçlığımız vardı. Burada yapacağımız 6 okul ile ilçedeki derslik sorunu çözülmüş olacak” sözlerini kullandı.

Korona virüs pandemisi niçiniyle öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük ıstırap yaşadığını lisana getiren Taşdemir, “Okullarımızdan, tebeşir kokusundan, tahta kokusundan, eğitim öğretimden uzak kaldık. Dersleri EBA üzerinden yahut canlı yayınlarla yapmaya çalıştık. Çocuklarımız toplumsallaşma konusunda meşakkat yaşadılar. İnşallah 6 Eylül ile birlikte velilerimiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve bizler okullarımıza kavuşacağız” diye konuştu.

(ATL-MSA-Y)

SON ZELZELELER: Türkiye ve dünyadan son dakika sarsıntılar listesi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Atilla İdiz