İskele ADEM’de üniversiteye hazırlanıyorlar

Bakec

New member
İskele ADEM’de üniversiteye hazırlanıyorlar
TUŞBA, VAN (İHA) – İskele ADEM’de üniversiteye hazırlanıyorlar

VAN – Van‘ın Tuşba ilçesinde maddi imkansızlıklar niçiniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler, İskele Aile Takviye Merkezinde açılan kursta üniversite imtihanına hazırlanıyorlar.

Tuşba ilçesine bağlı İskele Aile Takviye Merkezinin (ADEM), açtığı birbirinden farklı kurslara bayanlar ağır ilgi gösteriyor. 10 farklı kursta yaklaşık 500 kursiyerin eğitim aldığı merkez, dershaneye gidemeyen yahut konutta ders çalışma imkanı olmayan öğrencileri de üniversiteye hazırlıyor.

Kurslarla ilgili açıklamada bulunan İskele Aile Takviye Merkezi Müdürü Cemile Shalbukil, Tuşba Kaymakamlığının dayanaklarıyla açılan merkezin yüzlerce bayana imkan sağladığını tabir ederek, “Merkezimizde okuma- yazma, giysi teknolojisi, kuaför, el sanatları üzere kursların yanında maddi imkanı olmayan kızlarımız için gelinlikler hazırladık. Dizaynları bana ilişkin olan bu gelinlikleri, maddi durumu olmayan genç kızlarımıza ikram ediyoruz. bir daha maddi durumu olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrenciler için de üniversiteye hazırlık kursumuz var. Tuşba Kaymakamlığının takviyeleriyle açılan bu kursların kaynaklarını da bir daha biz veriyoruz. Bayanlar ağır ilgi gösteriyor. Kimi meskende sıkıldığı için kimi meslek edinme için kimi ise ruhsal niçinlerden dolayı geliyor. 50 kursiyerle başladık şu anda yaklaşık 500 kursiyerimiz var” dedi.

“Güzel bir aile ortamı oluşturduk”

Dönüşümlü olan kursların bayanlarda özgüven oluşturduğuna vurgu yapan Shalbukil, “Kadınlar, buraya geldikleri vakit özgüvenlerinin olduğunu söylüyorlar. Bayanlar burada hem toplumsallaşıyor hem kendi ayakları üzerinde nasıl duracağını biliyor. Burada hoş bir aile ortamı oluşturduk. Onlar da keyifli biz de memnunuz. Ben bu manada Tuşba Kaymakamı Furkan Duman başta olmak üzere Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ubeydullah Arvas’ a teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Okuma Yazma Eğitmeni Ceylan Atabay ise merkeze gelen kızları üniversiteye hazırladıklarını belirterek, “Buradaki öğrencilerimiz maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen, meskende çalışma fırsatı bulamadığı için buradaki kurumu pahalandırmak isteyen öğrenciler. Bizde elimizden geldiği kadar onlara yardımcı oluyoruz . Kaynak gereksinimlerini temin ediyoruz. Güzel bir artısı olacağına eminim” dedi.

“Öğrenciler severek geliyorlar”

Kurslara öğrencilerin severek geldiğini de kelamlarına ekleyen Atabay, “Burada tarih dersi, lisan bilgisi ve temel matematik derslerini veriyoruz. İnşallah ileriki süreçte bunu daha da genişleteceğiz. Öğrenciler severek geliyorlar ve severek geldikleri için ilerleme kaydediyorlar. Hem onlar keyifli oluyor birebir vakitte onlara yardımcı olduğumuz için, üretken olduğumuz için biz de memnun oluyoruz” diye konuştu.

Maddi imkansızlıktan dolayı dershaneye gidemediklerini aktaran öğrenciler de, “Bazı derslere gereksinimimiz var. Eksiklerimizi burada gideriyoruz. Konutta çalışmaktansa burası daha güzel, daha fazlaca randıman alıyorum. Gerek kaynak noktasında gerek öbür muhtaçlıklar noktasında burası yardımcı oluyor. Bu niçinle Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdiler.

İhlas Haber Ajansı / Atilla İdiz – Son Dakika Haberleri