Doktorlar ve psikoterapistler geçtiğimiz Cuma günü Berlin’de mevcut sağlık politikasını protesto etti. /Jrgen Gebhardt
Berlin Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği’nin (KBV), Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birlikleri’nin (KVen), derneklerin ve bireysel sakinlerin geçtiğimiz Cuma günü Berlin’de yaptığı kriz toplantısından sonra bile protesto azalmadı.
#PraxenKollaps sloganı altında doktorlar, çözüm önerilerini içeren bir talep kataloğu hazırlamış ve Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’tan (SPD) en geç 13 Eylül 2023 tarihine kadar bu konuda yorum yapmasını istemişti.
Ayakta tedavi bu şekilde devam edemez. KV Bayerns’in yönetim kurulu üyeleri Christian Pfeiffer, Peter Heinz ve Claudia Ritter-Rupp bugün yaptığı açıklamada, aksi takdirde uygulamanın çökme riski ve bununla birlikte bu ülkedeki hastaların tedavisinde büyük kısıtlamalar yaşanacağını açıkladı.
KV yönetim kurulu, geçen Cuma günü yapılan kriz toplantısının, meselenin sadece muayenehaneler için daha fazla parayla ilgili olmadığını, daha ziyade doktorların, psikoterapistlerin ve tıp uzmanlarının çalışmalarının yeterince tanınmasıyla ilgili olduğunu gösterdiğini vurguladı.
Berlin Artık bitmeli”, KV Mecklenburg-Batı Pomeranya Başkanı Angelika von Schtz’in değerlendirmesi, bugün “tıp mesleğinin kriz toplantısı” için Berlin’e gelen yaklaşık 700 doktor ve psikoterapistin çoğu tarafından paylaşıldı. “. Kassenärztliche Temsilciler Kurulu üyelerinin ortak toplantısında […]
KV Schleswig-Holstein Yönetim Kurulu, toplantıda kararlaştırılan yedi talebe önemle değindi. Temel noktalar arasında sürdürülebilir finansman, bütçeleme ve başvurunun kaldırılması ve bürokrasinin azaltılması yer alıyor.
KV Baden-Wrttemberg bugün hızlı bir uygulama çağrısında bulundu. KV yönetim kurulu başkanı Karsten Braun, politikacıların ve Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Fonları Birliği’nin artık ayakta tedavi koşullarını iyileştirmek ve böylece muayenehanenin çökmesini önlemek için harekete geçtiklerini söyledi.
KV Hamburg yönetim kurulu, siyasetçilerin ve sağlık sigortası şirketlerinin, uygulamaların ne tür bir ekonomik baskı altında olduğunu çok iyi bildiklerini vurguladı. KV, yüksek enflasyon, artan enerji ve personel maliyetleri ve sunulan hizmetlerin büyük bir kısmının ödenmemesi gerçeği göz önüne alındığında, sağlık sigortası şirketlerinin tedarik finansmanını yüzde 2,1 oranında artırma teklifinin son derece küstahça olduğunu söyledi. CEO John Afful.
Berlin’deki sağlık politikasının bize uzatılan bir kolla açlıktan ölmemize izin verdiği gerçeğine çok uzun zamandır katlandık. KV Hessen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Armin Beck, bu işin artık bittiğini vurguladı.
Berlin Ayakta tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik net talepler bugün pratisyen doktorlar ve psikoterapistler tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Politikacılar ve özellikle Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) talepleri hayata geçirmeye çağrılıyor, aksi takdirde arzın çökme riski söz konusu. 2022 yılı sonunda toplam 5.760 doktor ve psikoterapi kontenjanı boştu […]
Vestfalya-Lippe Tabipler Birliği yönetim kurulu, “Sadece birlikte güçlüyüz” sloganına göre, yatılı tedavi ekibindeki doktorlarla birlikte sakinlerin ortak protesto eylemleri gerçekleştirmesi çağrısında bulundu.
Odanın yönetim kurulunun oybirliğiyle aldığı görüş, tıp mesleğinin, yüksek kaliteli hasta bakımı için daha iyi çerçeve koşulları elde etme çabalarında bölünmelerine izin vermemesi gerektiği yönündedir.
Kısa mesaj servisi X’e (eski adıyla Twitter) ilk tepki olarak Federal Sağlık Bakanı Lauterbach, pratisyen hekimlere yönelik bütçenin kaldırılmasının oldukça makul olduğuna dikkat çekti.
Lauterbach, uygulamalarda daha az bürokrasiye ve daha fazla dijitalleşmeye ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Ancak değerlendirmesine göre doktor ve psikoterapistlerin geliri arzı tehlikeye atmıyor.
Bu açıklama Virchowbund’da büyük hoşnutsuzluğa neden oldu. En güzel kasa konuşmasında, muayenehane gelirlerini kasıtlı olarak doktorun geliriyle karıştırıyor, derneğin başkanı Dirk Heinrich’i eleştiriyor.
Federal Yerleşik Uzmanlar Birliği, politikacılar ve sağlık sigortası şirketleriyle zorlu müzakerelerin yapılması için baskı yapıyor. Aksi takdirde, dernek başkanı Wolfgang Brtl, siyasete birlikte karşı çıkmak ve sahibi tarafından yönetilen bağımsız uygulamalarımızın tasfiyesini önlemek için son şansımızın boşa gideceği konusunda uyardı.
Bu arada Kuzey Ren Pratisyen Hekimler Birliği, bakım sisteminin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu. Dernek yönetim kurulu adına Elke Cremer, sorunun ücretlerle ilgili değil, gelecekte hastalara tıbbi bakımın sağlanıp sağlanmayacağı ve nasıl sağlanacağı sorusuyla ilgili olduğunu söyledi. Gelecekte, giderek artan sayıda hastaya tıbbi bakım sağlayan tıbbi muayenehanelerin sayısı giderek azalacak.
Bu nedenle gelecek aile hekimi ekip uygulamasına aittir. Somut olarak bu, tıbbi görevlerin yeniden devredilmesi, tıp mesleklerinin iyileştirilmesi, bakım görevlerinin yeniden dağıtılması ve ücretlerin buna göre ayarlanması anlamına gelir. Derneğe göre birinci basamak sağlık sistemini aşmanın başka yolu yok. © hil/Haberler