Kuzey Ren-Vestfalya Hemşireler Odası ilk yönetim kurulunu seçti

Hasan

New member

Kuzey Ren-Vestfalya Hemşireler Odası Başkanı Sandra Postel (sağda) ve Başkan Yardımcısı Jens Albrecht. /Eventphotography.de, Florian Hernschier

Düsseldorf – Yeni kurulan Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Hemşirelik Odası’nın Oda Meclisi bugün Sandra Postel’i ilk Başkanı olarak seçti. Jens Albrecht, Başkan Yardımcısı oldu. Her ikisi de zaten Hemşirelik Odası’nın kurucu komitesinin üyeleriydi. Sağlık sektöründe yaklaşık 220.000 üyesi bulunan Kuzey Ren-Vestfalya Hemşirelik Odası, Almanya’nın en büyük odasıdır.

Postel seçildikten sonra şunları vurguladı: “Yönetim kurulu ve tüm oda meclisi ile birlikte, Kuzey Ren-Vestfalya’daki profesyonel bakıcıların çıkarlarını savunacağız. Politik söylemde görünür ve açık bir şekilde hemşirelik.

Hemşireliğin sesinin eskisinden daha fazla duyulduğunu şimdiden hissedebiliyor. “Daha önce iki kez açıklama için eyalet parlamentosuna davet edildik” dedi. “Hemşire odası olarak hemşirelik derneklerinden çok farklı hareket edebiliyoruz.” Sorunlar şu anda o kadar büyük ki, politikacılar artık değiş tokuş için hemşirelik temsilcilerini açıkça adlandırmaktan mutlular.

Postel, odanın içerik açısından geçici çalışma ve dijitalleşme gibi konuları ele alacağını söyledi. Çocuk doktorları ile çocuk bakımı konusunda da bir fikir alışverişi var. Ve ülkenin yeni hastane planı hakkında konuşmak için Sağlık Bakanlığı tarafından davet edildiler. Albrecht, odanın bu yılın Mayıs ayına kadar Ocak 2024’te yürürlüğe girecek olan daha fazla eğitim yönetmeliği yayınlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

siyasi destek

NRW Hemşirelik Odası’nın bugün seçilen yönetim kurulu toplam on bir kişiden oluşuyor. Yönetim kurulu üyelerinin en az yarısının kadın olması, en az iki yönetim kurulu üyesinin geriatri alanından gelmesi zorunludur.

Rheinland-Palatinate bakım odasının yanında, NRW bakım odası şu anda Almanya’daki ikinci bakım odasıdır. Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein’da bu arada var olan odalar, eyaletteki hemşirelerin çoğunluğunun anketlerde varlıklarının devam etmesine karşı çıkması üzerine ilgili eyalet hükümetleri tarafından yeniden feshedildi. Kuzey Ren-Vestfalya’da ise Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann (CDU), eyalette bir bakım odasının gerekli olduğu konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmadı. © fos/Haberler