/Yarım Nokta, Stock.adobe.com
Dsseldorf Kuzey Ren Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KV) ve ülkenin bu bölgesindeki sağlık sigortası şirketleri, kronik hastalık yönetimi programları (DMP) çerçevesinde hastaların bakımı konusunda olumlu bir sonuca varıyor.
Kuzey Ren Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği başkan yardımcısı Carsten Knig, özellikle demografik değişim ve hastalarımızın artan morbiditesi göz önüne alındığında, DMP'de belirtildiği gibi sürekli tıbbi bakımın büyük önem taşıdığını söyledi.
Şu anda yayınlanan DMP Kalite Raporu 2023'e göre, Rheinland'da yaklaşık 980.000 kronik hasta, altı farklı programdan bir veya daha fazlasına katıldı; bu sayı, önceki yıla göre 30.000'den fazla.
Astım, meme kanseri, tip 1 ve 2 diyabet, koroner kalp hastalığı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve osteoporoz hastalıklarına yönelik bakım programları sunulmaktadır.
Knig, katılımcı sayısındaki artışın yakın DMP bakımının yüksek önemini ve aynı zamanda terapötik potansiyelini gösterdiğini söylüyor.
Almanya Yasal Sağlık Hizmetleri Merkezi Enstitüsü'nün (Zi) hazırladığı rapora göre, incelenen yılda bakım kalitesinde de iyileşme görüldü. Bunun bir örneği, tip 2 diyabetli hastaların bakımıdır: kan basıncının ve ayak durumunun düzenli olarak izlenmesi oranları, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde iki oranında iyileşmiştir.
DMP tip 2 diyabet bağlamında retina muayeneleri de daha sık gerçekleştirildi. Bronşiyal astım ve KOAH için DMP'ler için de olumlu haberler var. Özellikle ilaçla ilgili kalite hedeflerinde iyileşmeler gözlendi.
Başkan yardımcısı Matthias Mohrmann, gelecekte de kalite güvenceli tedavi süreçleriyle kronik hastalıkların uzun vadeli sonuçlarını ve komplikasyonlarını önlemek ve kaliteli güvenceli bakımı sağlamak için KV ve diğer sağlık sigortası şirketleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz dedi. Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık sigortası şirketleri adına AOK Rheinland/Hamburg yönetim kurulu üyesi. © hil/Haberler