/resim ittifakı, Markus Scholz
Magdeburg Saksonya-Anhalt Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KV), son on yılda tıp öğrencilerine yaklaşık 200 burs vermiştir. 32 bursiyerimiz uzmanlık eğitimlerini tamamladı ve aile hekimi olarak eyaletteki hastalara bakıyor.
Şu anda 77 burs sahibi daha ileri eğitim alıyor. KV yönetim kurulu başkanı Jrg Bhme, bundan çok memnun olduğumu ve gelecekte ülkemizdeki insanlara iyi bakım sağlamaya devam etmek için yaratıcı fikirlere ihtiyaç duyulduğunu ve yeni şeyler deneme cesaretinin gerekli olduğunu gösterdiğini söyledi.
Saksonya-Anhalt'ta sözleşmeli doktor olarak çalışmaya karar veren tıp öğrencileri KV'den burs alabiliyor.
Martin Luther Üniversitesi Halle-Wittenberg'de genel tıp sınıfında veya Otto von Guericke Üniversitesi Magdeburg'da aile hekimliği sınıfında okuyanlar, tüm eğitim süresi boyunca ayda 800 Euro'ya kadar yardım alabilirler. Diğer tüm öğrenciler için üçüncü sınıftan itibaren aylık 200 ile 700 Euro arasında değişen bir burs imkanı bulunmaktadır.
Bhme'ye göre KV, bu ve diğer tedbirlerle ülkede arzın sağlanmasına önemli bir katkı sağlıyor. Ancak siyasetçilerin buna uygun temelleri oluşturması önemli. Daha fazla doktorun acilen eğitilmesi gerekiyor. Bhme, çünkü yalnızca eğitim almış ve ileri eğitim almış doktorların çalışabileceğini söylüyor. © hil/Haberler