Lider Alpaslan Van Sürücüler ve Arabacılar Odası Başkanlığına aday olduğunu deklare etti

Bakec

New member
Lider Alpaslan Van Sürücüler ve Arabacılar Odası Başkanlığına aday olduğunu deklare etti
VAN (İHA) – S.S Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Lideri Faruk Alpaslan, önümüzdeki aylarda yapılacak olan Van Sürücüler ve Arabacılar Odası Başkanlığına aday olacağını deklare etti.

Kentteki bir lokantada ulusal ve lokal basınla bir ortaya gelen Lider Alpaslan, önümüzdeki aylarda yapılacak olan Sürücüler ve Arabacılar Odası Başkanlığına aday olacağını duyurdu. Esnafa öncülük etmek ve onlara en güzel temsiliyeti sağlamayı kendilerine vazife bildiğini söz eden Alpaslan, “Biz bu anlayışla büyüdük, büyüklerimizde de bunu gördük. Sürücü esnafı, Van odalar birliğinin en büyük esnaf odasıdır. Kentimiz büyüyor ve gelişiyor. Bundan dolayı bizde esnafımızı geliştirmek zorundayız. Van, şu an ulaşımda epey büyük meseleler yaşıyor. 2014 yılında Sürücüler ve Arabacılar Odası Başkanlığı seçimini kaybettim. bu biçimde ki gelen idare heyeti arkadaşlarımız, esnafımıza birtakım taahhütlerde bulundular. Lakin bu vaatlerin hiç birini gerçekleştirmediler” dedi.

hiç bir siyasi partiye mensup olmadığının altını çizen Alpaslan, “Dini, lisanı, ırkı ve ideolojisi ne olursa olsun. Bu problem ekmek davası ve bu sorun çoluk çocuğumuzun davasıdır. Devletin sunmuş olduğu bütün imkanları esnafımıza sunmamız gerekiyor. Barış, kardeşlik ve müsamahayla pak ve helal emeğimizi çocuklarımıza götürmek bizim en büyük şiarımız olmalı. Buda birinci başta biz yöneticilerde olmalı. Bu manada da yaşanan bu meseleleri düzeltmek ve meseleleri düzelteceğime inandığım için oda başkanlığına talibim. Benim davam ekmek davası ve hiç bir siyasi partiye mensup olmaksızın bu devir sürücüler odası başkanlığına adayım” sözlerini kullandı.

Oda başkanlığı yaptığı devirde 6 bin 900 TL SGK borcunun olduğunu söz eden Alpaslan, “Ben kaybettikten daha sonra bir basın açıklaması yapıldı. ‘Oda borç içerisinde yüzüyor, odada idare bize borç bıraktı’ diye. Benim bıraktığım borç 6 bin 900 TL SGK borcuydu. Daha dün almış olduğum sürücüler odasının benden daha sonraki vergi ve SGK borçlarıyla ilgili evrakları göstereceğim. Sürücüler odasının anaparası 475 bin 653 TL 11 kuruş, ana borcu ise 2014 yılının ocak ayından bu yana olan borcun gecikme faizi 280 bin 994 TL 20 kuruş. Toplamda 756 bin 647 TL 37 kuruş. Bu yalnızca sürücüler odasının şu an ki vergi borcu. SGK borcu da; anapara 624 bin 818 TL 36 kuruş, gecikme faizi ise 493 bin 669 TL 85 kuruş. Toplamda SGK borcu 1 milyon 118 bin 488 TL 21 kuruş. hiç bir icraat üretmeyen insan, iftira ve palavra üretir. Bunların palavrası, dolanı, iftiraları ortada. Vaatleri de ortada, tek bir söz, bir vaat yapmışlarsa bütün kamuoyu önünde özür dileyeceğim. 8 yıl boyunca ne yaptı? 8 yıl boyunca sürücüler odasını 80 yıl geriye götürdü. Odanın bugün itibariyle 1 milyon 49 bin lira icrası var. 1 milyon 49 bin liranın yanında 1 milyon 118 bin 488 TL de SGK borcu, 756 bin lira vergi borcu var” diye konuştu. – VAN