Marburger Bund daha fazla tıbbi eğitimin güçlendirilmesi çağrısında bulunuyor

Hasan

New member

/resim ittifakı, Robert Kneschke

Berlin Her reform konsepti aynı zamanda gelecekteki doktorların vasıfları için merkezi bir ön koşul olarak ileri eğitimi de yansıtmalıdır. Marburger Bund Federal Birliği'nin (MB) yönetim kurulu üyesi Hans-Albert Gehle bugün bunu vurguladı.

Daha ileri tıbbi eğitime ilişkin yeni bir pozisyon belgesinde doktorlar sendikası, planlanan hastane reformunun bir parçası olarak daha fazla tıbbi eğitimin güçlendirilmesi için yasama organına çağrıda bulunuyor.

Gehle, aksi takdirde hastanelerin daha fazla ayakta tedavi hizmeti sunmasına izin verilmesi gerektiğini, aksi takdirde her alanda uzman bakımın mümkün olamayacağını vurguladı.

Gehle, gelecekte sağlık sistemindeki yapısal değişiklikler nedeniyle uzman olmak için ileri eğitimin öncelikle ayakta tedavi tesisleri ve hastaneler arasındaki bir ağda yapılması gerekeceğine inanıyor. Sektör sınırlarının ileri eğitim için sınır olmaması gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda MB, ayakta tedavide ileri eğitim gören doktorların, yatarak tedavide ileri eğitim gören meslektaşlarından mali açıdan daha kötü durumda olmamasını sağlamaya kararlıdır.

Aynı zamanda MB Federal Birliği'nin yönetim kurulu üyesi olan Henrik Herrmann, ileri eğitim alan doktorların ileri eğitim sırasında tıbbi çalışmalar da yaptığını ve dolayısıyla nüfusa bakım sağlamada vazgeçilmez bir rol oynadığını açıkladı. Yatarak ve ayakta tedavi gören her doktorun standart bir maaş alma hakkı vardır.

Sosyal Kanun V'in 75a Bölümü uyarınca genel tıp eğitiminin teşvik edilmesinin bir parçası olarak, yasama organının tipik hastane ücretinin bu referans seviyesine açıkça atıfta bulunduğunu hatırlattı. Ayakta tedavi sektöründeki tüm işverenlerin bununla ölçülmesi gerekiyor.

Yıllardır doktorlara özel toplu sözleşmelerin yapıldığı hastanelerin aksine, ayakta tedavi sektöründe çalışma koşulları, toplu sözleşmenin olmaması nedeniyle artık bireysel sözleşmelerle düzenlenmek zorunda kalıyor.

Herrmann, bunun etkilenen doktorlar ve işverenler için eşit derecede dezavantajlı olduğuna inanıyor. Bu nedenle MB, pozisyon belgesinde ayakta tedavi kurumlarındaki işverenleri yaklaşımlarını yeniden düşünmeye çağırıyor.

Ancak Herrmann, ileri eğitimin her şeyden önce bir bütün olarak toplumun görevi olduğunu vurguladı. Simülasyon eğitimi ve beceri laboratuvarları gibi tıbbi eğitimin ek maliyetlerinin yanı sıra staj ve rotasyon masraflarının, vergi gelirlerinden ayrı, bütçe dışı finansmanla dengelenmesi gerekecektir.

MB'nin pozisyon belgesine göre bu, ileri eğitim merkezleri için yedek ödeme anlamında temel sabit oran şeklinde gerçekleşmelidir. Öte yandan hastane ve ayakta tedavi kurumlarının ücretlendirme sistemlerinde kursiyerler tarafından gerçekleştirilen işlem veya müdahalelere ek ücret verilmesi gerekmektedir.

Ancak Herrmann, üçüncü şahıslar tarafından yapılacak herhangi bir kontrolü, öngörülen tahsisi veya ileri eğitim kotasını kesinlikle reddediyoruz, dedi. İsviçre'deki düzenlemelere benzer şekilde bunun için de yıllık 1 ila 2 milyar avroluk bir paraya ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor.

MB, ileri eğitimin yapılanmasını iyileştirmek için gelecekte bağımsız bir eğitim görevlisinin de olması gerektiğini öne sürüyor. Gehle, eşit fırsat görevlileri veya nakil görevlileriyle aynı şekilde bu kişinin disiplinler arası eğitim kurslarına katılabileceğini açıkladı.

Ayrıca tavsiye üzerine ilgili eyalet tabipler birliği tarafından atanacağını ve kalifiye olacağını ve orada görev alabileceğini de açıkladı. Hastaneler, doktor muayenehaneleri ve tıbbi bakım merkezleri ileri eğitim konseptlerini daha iyi koordine etmeli ve daha fazla sektörler arası ağ eğitimini mümkün kılmalıdır. Bu, ayakta tedavi ve yatan tedavi tesisleri arasında birlikte çalışmanın yeni yollarını gerektirir. Bunlar daha ileri eğitim görevlileri tarafından teşvik edilebilir.

Gehle'nin haberine göre, yeni nesil doktorlar aynı zamanda tıp eğitiminde de hararetli iyileştirmeler talep ediyor. MB'nin ileri tıp eğitimi 2021 barometresi, yeterli sayıda personel bulunmayan koğuşlarda yeterli düzeyde ileri eğitim için neredeyse hiç zaman olmadığını göstermektedir.

3.000'den fazla katılımcının yüzde 84'ü, iyi bir ileri eğitimin önünde duran koşullar arasında personel eksikliğinin en önemli öncelik olduğunu belirtti. İkinci sırada katı dağıtım ve rotasyon planları, üçüncü sırada ise yetersiz çocuk bakımı yer alır.