Yeni Akd yönetim kurulu: Andreas Klinge (başkan yardımcısı), Sebastian Fetscher, Martina Pitzer, Sybille Steiner (KBV'yi temsil ediyor), Wolfgang Rascher, Bernd Mhlbauer (ön sağ, başkan), Uwe Ebmeyer (BK'yi temsil ediyor). /BK
Berlin Bremenli farmakolog Bernd Mhlbauer, Alman Tabipler Birliği (Akd) İlaç Komisyonu'nun yeni başkanı oldu. Kendisi, 18 yıl sonra görev süresini sonlandıran uzun süredir başkan olan Wolf-Dieter Ludwig'in yerini aldı. Akd yönetim kurulunun bugünkü yeni seçiminde yeniden aday olmadı.
Daha önce komisyonun başkan yardımcısı olan Mhlbauer, 1958 yılında Baden-Baden'de doğdu. Tıp eğitimini 1977-1984 yılları arasında Heidelberg, Zürih ve Freiburg'da tamamladı. Mhlbauer, böbrek fonksiyonunun renal dopamin sistemi tarafından düzenlenmesi üzerine 1994 yılında Tbingen Üniversitesi'nde farmakoloji ve toksikoloji alanında habilitasyonunu tamamladı.
1995 ve 1999 yılları arasında Tbingen Üniversitesi Farmakoloji Enstitüsü'nde klinik farmakoloji çalışma grubuna başkanlık etti. 2001 yılından bu yana Bremen-Mitte Kliniği Klinik Farmakoloji Enstitüsü'nün direktörlüğünü yapmaktadır. Mhlbauer, 2008'den beri Akd'nin üyesi, 2010'dan beri yönetim kurulu üyesi ve 2022'den beri başkan yardımcısıdır.
Hamburg'daki bir grup muayenehanesinde dahiliye uzmanı ve diyabet uzmanı olarak çalışan iç hastalıkları uzmanı Andreas Klinge, Akd'nin başkan yardımcılığına seçildi. Klinge, 2022'den beri Akd yönetim kurulu üyesidir.
Yeni kurul, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve psikoterapisi uzmanı Martina Pitzer, Eltville'deki Vitos çocuk ve ergen ruh sağlığı kliniğinin klinik yöneticisi, çocuk ve ergen kliniğinin yöneticisi olacak emekli çocuk doktoru ve ergen doktoru Wolfgang Rascher tarafından tamamlandı. 2019 yılına kadar Erlangen Üniversite Hastanesi'nde klinik ve hematolog ve onkolog Sebastian Fetscher, Tıp Kliniği III, Sana Klinikleri Lbeck'te başhekim. Pitzer ve Rascher'in Akd'nin yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağı onaylandı. Fetscher yönetim kuruluna yeni seçildi.
72 yaşındaki hematolog ve onkolog Ludwig, 1999'dan beri Akd'nin asil üyesi ve 2000'den beri de yönetim kurulu üyesidir. 2006'da Akd'nin başkanlığına seçilmiştir. Ludwig, dün Berlin'de Federal Tıp Birliği'nin (BK) onuruna düzenlediği bilimsel sempozyumda veda etti. BK Başkanı Klaus Reinhardt, Ludwig'e uzun yıllara dayanan bağlılığından dolayı teşekkür etti. Reinhardt, Akd'ı ve çalışmalarını kendisinin şekillendirdiğini vurguladı.
Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği'nin (KBV) temsilcisi olarak Akd yönetim kurulunda yer alan Sibylle Steiner, görev süresinin başında Ludwig'in tıp mesleğiyle daha hedefe yönelik iletişim ve gelişmiş ilaç güvenliği hedeflerini belirlediğini söyledi. ).
Steiner, her iki hedefe de ulaşmakla kalmayıp onları da aştığınızı vurguladı. O zamanlar bile Ludwig, bazı çalışmaları, pratik kullanımla ilgili soruları her zaman ele almayan, gizlenmiş endüstri pazarlama araçları olarak tanımlamıştı.
Steiner, Ludwig'in klinik çalışması sayesinde bilimsel değerlendirme ile uygulama arasında bir köprü kurmayı başardığını söyledi. Almanya'daki tıp mesleği, hastalar ve halk, Ludwig'e çalışmaları, her zaman net sözleri ve ilaç tedavisinde kanıt ve şeffaflığa olan kişisel bağlılığı nedeniyle şükran borçludur.
Steiner onun insani ihtiyaçlara, bilimin sınırlarına ve tıbbi olarak mümkün olanın hastanın bireysel durumu için her zaman doğru olmayabileceği gerçeğine olan duyarlılığını övdü.
Mesleki yeterlilik ve yüksek dürüstlük
Federal Ortak Komite'nin (G-BA) tarafsız başkanı Josef Hecken, sempozyumun yalnızca seçkin bir doktoru değil, aynı zamanda hepimiz için standartları belirleyen olağanüstü bir kişiyi de onurlandırdığını söyledi. Ludwig, yüksek mesleki ve sosyal yeterlilik, yüksek dürüstlük, bilgi aktarma ve empati konusunda büyük bağlılık ile karakterize edilir.
Yaşamın sonunda aşırı tedaviden, hastaların yararına olan ekonomik çıkarlara aykırı olsa bile, her zaman kaçınmayı başarmıştır. Hecken, Ludwig'e kişisel olarak ve G-BA adına bağlılığından dolayı teşekkür etti: Sizin yaptığınız ve başardığınız şeyleri yalnızca birkaç kişi yapabilir. © fos, ggr/Haberler