Öğretmen çift, atölyeye dönüştürdükleri konutlarında geleceğin sanatkarlarını yetiştiriyor

Bakec

New member
Öğretmen çift, atölyeye dönüştürdükleri konutlarında geleceğin sanatkarlarını yetiştiriyor
Van’ın Muradiye ilçesinde nazaranv yapan öğretmen çift, konutlarının bir odasını atölyeye dönüştürerek, boş vakit içinderında öğrencilere heykel, fotoğraf dersleri vererek yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlıyor.

Hacı Esmer-Sevidin Avcı Ortaokulunda nazaranvli görsel sanatlar öğretmeni Abdullah Ökten ile Balaklı Ortaokulunda vazifeli fotoğraf öğretmeni eşi Meral Ökten, öğrencilerin boş vakit içinderını sanatla değerlendirmelerini sağlamak gayesiyle meskenlerinin bir kısmını atölyeye dönüştürdü.

Okuldan daha sonra ve hafta sonları konuta gelen öğrencilerine, çamura biçim vermeyi, tuvalleri fotoğraflarla renklendirmeyi öğreten öğretmen çift, bu sayede çocukların hayal güçlerini geliştirerek birbirinden farklı eserler ortaya çıkarmalarına katkı sundu.

Öğrencileriyle 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında vatandaşların verdiği çabanın anlatıldığı 4 metrekare büyüklüğündeki rölyef kabartma tablo ile 15 Temmuz kahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir’in büstünü yapan Ökten çifti, ilçedeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda sergiledi.

Fedakar öğretmenler, öğrencilerinin yaptığı heykel ve fotoğraflarla bir stant düzenleyerek farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

“Çocuklara yalnızca sanat değil meslek öğretiyoruz”

Abdullah Ökten, AA muhabirine, konutlarının bir kısmını öğrencileriyle paylaşmaktan, onlarla hoş vakit geçirmekten memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

Öğrencilerle okul haricindeki vakit içinderda atölyede çalışmalar yapmaya başladıklarını anlatan Ökten, şöyleki konuştu:

Meral Ökten ise öğrencilerinin yeni şeyler yapabilmek için konuta heyecanla geldiğini söylemiş oldu.

Ökten, “Resim ve heykel yapmayı öğreniyorlar. Boyaya dokunmak onlara hayli heyecan veriyor ve bunu gördüğümüz vakit memnun oluyoruz. Daha hayli şey öğretmek istiyoruz. Bunun geleceklerini şekillendirmelerine katkı sunacağına inanıyoruz. Yaptığımız çalışmaları İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Yüksel Güçlü gördü ve daha epey öğrenciye ulaşmamız için ilçedeki müsait bir okulun bahçesine büyük ve kapsamlı bir atölye yapacaklarının muştusunu verdi. Çok keyifli olduk.” tabirlerini kullandı.

“Öğretmenlerimiz üzere kendimizi geliştirmek istiyoruz”

Öğrencilerden 12 yaşındaki Doğan Özgül, okuldan çıktıktan daha sonra öğretmenlerinin meskenine giderek fotoğraf çizmeyi, heykel yapmayı öğrendiklerini aktardı.

Öğretmenlerin kendileri için rol model olduğunu lisana getiren Özgül, şöyleki konuştu:

“Daha evvel televizyonda heykel yapan insanları, kimi yerlerde yapılan heykelleri görüyorduk. Öğretmenlerimiz yardımıyla nasıl yapıldığını öğrendik. Öğretmenlerimiz üzere kendimizi geliştirmek istiyoruz. Meral hocam üzere büyüyünce ressam olmayı hedefliyorum. Burada çamura hal vermeyi öğrendik. Tabiatta gördüğüm biroldukca canlının heykelini yapmak istiyorum. Bizim için fedakarlık yapan öğretmenlerimize minnettarız.”

Meskenin Demiray ise atölyede hayal güçlerini geliştirdiklerini belirterek, “Öğretmenlerim bana rol model oldular. Onlar üzere büyünce heykeltıraş olmak istiyorum. Çamura dokunmak, hal vermek bize düzgün geliyor.” dedi.

AA / Necmettin Karaca – Son Dakika Haberleri