Özel kesimin gereksinim duyduğu yetişmiş işçi, METYAP ile sağlanacak

Bakec

New member
Özel kesimin gereksinim duyduğu yetişmiş işçi, METYAP ile sağlanacak
VAN (İHA) – Özel kesimin gereksinim duyduğu yetişmiş işçi, METYAP ile sağlanacak

Van‘da METYAP tanıtım toplantısı yapıldı

VAN – Van Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca Mesleksel Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Mesleksel Eğitim Merkezlerinin maksadının özel dalın muhtaçlık duyduğu nitelikli işçisi karşılamak olduğunu tabir eden Vali Vekili Yavuz Arslan, “Mesleki Eğitim Merkezlerimizde gençlerimize hünerler kazandırıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimize yönelik özlük haklarında da daima bir gelişme kelam konusudur. İş dünyasını şad eden kısmı da teşvikler ve desteklerdir” dedi.

“Gençlerimize marifetler kazandırıyoruz”

Programda konuşan Vali Vekili Yavuz Arslan, Mesleksel Eğitim Merkezlerinin özelde okul olduklarını ve okullarının maksadının da eğitim düzeyini artırmak olduğunu belirtti. Mesleksel Eğitim Merkezlerinin emelinin özel kesimin muhtaçlık duyduğu yetişmiş işçisi karşılamak olduğunu söz eden Vali Vekili Arslan, “Burada hem eğitim birebir vakitte ekonomik maksatlar var. Son vakit içinderda genç işsiz düzeyimiz yüksek seyrediyor. Bu oran yüzde 25 civarlarındadır. Bu da 4 gencimizden birinin işsiz olduğu manasına gelmektedir. Mesleksel Eğitim Merkezlerimizde gençlerimize maharetler kazandırıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimize yönelik özlük haklarında da daima bir gelişme kelam konusudur. İş dünyasını mutlu eden kısmı da teşvikler ve dayanaklardır. İşletmelerle öğrenciler içindeki bu güç birliğini ilerlettiğimiz ve güçlendirdiğimizde bundan hem öğrenciler hem aileler tıpkı vakitte özel dallar mutlu kalacaktır. Bunun yararı ise genele yayılacak ve sonunda kazanan ülkemiz olacaktır” dedi.

“Sektöre yarar sağlamayı amaçlamaktayız”

Türkiye‘nin genelinde 700’ün üzerinde okul ve kurumlarıyla sistemi uyguladıklarını lisana getiren İşyeri Tabanlı Mesleksel Eğitim Daire Lideri Süleyman Akgül ise “Bu sitemin yeniliklerinin öğrenci ve işletmelere ne üzere yararlar oluşturur halinde bir proje haline dönüştürdük. Bu projeyi de hayata geçirdik. Emelimiz bu yenilikleri vilayetimizdeki iş dünyasını ve eğitim topluluğumuzu bir ortaya getirerek bu sistemi anlatmaktır. Bilhassa dala yarar sağlamayı amaçlamaktayız. Büyük bir amaç kitle de bu sisteme kazandırılabilir” formunda konuştu.

“Bizim bu süreci yanlışsız yönetmemiz gerekiyor”

Van’ın genç nüfusa sahip bir vilayet olduğuna dikkat çeken Van TSO İdare Şurası Lideri Necdet Takva da “22 yaşında olan bir kentte yaşıyoruz. Ama bizler bu genç enerjiyi üretime, istihdama, yatırıma ve kalkınmaya yönlendiremezsek muazzam bir tehlikeyle karşı karşıya kalırız. Ne yazık ki bununla ilgili epeyce radikal kararların alındığını söylemek mümkün değildir. Bizim genç kentimiz de bu biçimde bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Zira her türlü illegalin ham unsuru, işi olmayan genç nüfustur. Bu yüzden meslek ve gençlik içindeki bağı bizim epey yanlışsız kullanmamız lazımdır. Burada da hepimizin sorumluluğu var. Bizim bu süreci hakikat yönetmemiz gerekiyor. Bu enerjiyi; üretime, kalkınmaya, zenginliğe ve refaha yönlendirecek bir akla muhtaçlığımız var” diye konuştu.

Program Mesleksel Eğitim Merkezi Şube Müdürü Mehmet Nuri Elçi’nin yaptığı konuşmanın akabinde uzman öğretmenler tarafınca yapılan tanıtım sunumuyla son buldu.