Yaralı insanları simüle eden askerler, Federal Savunma Bakanı'nın Bundeswehr Tıbbi Hizmetine yaptığı açılış ziyareti sırasında Ulm'daki Bundeswehr Hastanesi'nde sedyelerde yatıyor. /resim ittifakı, Marijan Murat
Berlin Basında çıkan haberlere göre Federal Savunma Bakanlığı (BMVG), Bundeswehr tıbbi hizmetini (SanDstBw) ayrı bir organizasyon birimi olarak feshetmeyi planlıyor. Bu durum sağlık sektöründeki hemen hemen tüm oyuncular tarafından ciddi bir dirençle karşılandı.
Bu yılın 27 Şubat'ında Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius'a (SPD) yazdıkları mektupta bunu açıkça belirtiyorlar Alman tıp dergisi mevcut, projeye karşı birlikte harekete geçin. Mektup ayrıca Savunma Komiseri Eva Hgl'ye ve Federal Meclis'teki Savunma Komitesi başkanlarına da gönderildi. Hala bir cevap bekleniyor.
Şubat ayının sonunda vardı Resim Pistorius'un, Bundeswehr'i yeniden yapılandırırken tıbbi hizmet ile silahlı kuvvetler üssünü sözde destek alanında birleştirmeyi planladığını bildirdi. Silahlı kuvvetler üssü, diğer şeylerin yanı sıra Bundeswehr'in lojistiği için bir hizmet sağlayıcıdır.
Çevrimiçi uzman dergisinden alınan bilgilere göre Savunma Ağı Tıbbi hizmet ile silahlı kuvvetler üssünün birleşmesi, artık kendi egemenlikleri altında örgütlenmeyecek, eğitilmeyecek ve konuşlandırılmayacakları için lojistik ve sağlık hizmetlerinin değerinin düşmesi anlamına gelecektir. Ayrıca destek bölgesi yalnızca müfettiş rütbesinin altındaki bir komutan tarafından yönetilmeli.
Federal Tabipler Birliği (BK), Federal Dişhekimleri Birliği (BZK), Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV), Federal Yasal Sağlık Sigortası Diş Hekimleri Birliği (KZBV), Alman Hastaneler Birliği (DKG) ve Marburger Bund (MB) endişeli ve ortaklaşa bakana saldırıyor.
Altı aktörün de mektupta açıkladığı gibi, bu birlik sağlık sektöründe alışılmadık bir durum. Bu konuda diğerlerinin yanı sıra Hartmannbund ve uzman doktorlar şemsiye derneğinin (SpiFa) yanı sıra ilgili tüm kurum, kuruluş ve meslek birliklerinin de desteğinin bulunduğunun vurgulandığı mektup, daha da önemli.
Mektupta özellikle, yeniden yapılanma planlarıyla ilgili olarak geçmişteki başarılı, güçlü ve verimli kalkınma ve yönetim yapılarının yıkılacağı yönünde büyük endişelerin olduğu belirtiliyor.
Sağlık sektöründe yer alan herkes, sürekli tıbbi yönetim altında bağımsız yapılarda en yüksek profesyonel düzeyde çalışan bir tıbbi hizmetin, yalnızca Bundeswehr'in görevlerini yerine getirme yeteneği açısından büyük bir değere sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda sivil toplum için de temel öneme sahip olduğu konusunda hemfikirdir. Sağlık sektöründe askeri işbirliği.
Bu, hem ulusal kriz durumlarıyla başa çıkmak hem de askeri ve sivil personelin eğitimi ve ileri eğitimi için geçerlidir. Bu, Mayıs 2021'de dönemin Bakan Annegret Kramp-Karrenbauer'e yazılan ortak bir mektupta zaten belirtilmişti.
Örnek olarak, yaralıların kriz bölgelerinden ülkelerine geri gönderilmesi sırasında Bundeswehr hastanelerinin kapasitelerinin hastalara iyi bakım sağlamaya yeterli olmayacağından bahsediliyor. Gerekli olan, sivil temel tıbbi bakım ve rehabilitasyon tesisleriyle kesinlikle sorunsuz bir işbirliğidir. Bu aynı zamanda personelin ileri eğitimi ve ileri eğitimine yönelik karşılıklı yarar için de geçerlidir.
Sağlık sisteminde yer alanlar için tüm bunlar, tıbbi hizmetin mevcut bağımsızlık ve profesyonellik yapılarında en iyi şekilde garanti edilmektedir. Bunlar çok verimli bir şekilde tasarlanmış olup sivil sağlık sistemi için de mevcuttur. Tıbbi hizmet, mesleki yeterliliğini hastadan uzakta tatbikatlar ve egzersizler yoluyla değil, hastalar üzerinde günlük çalışmalarla korur.
Bu nedenle tıbbi hizmetin hem yapısında hem de yönetim yapısında bağımsızlığını ve profesyonelliğini korumak temel öneme sahiptir.
Bakana gönderilen mektup aynı zamanda doktorların ve hemşirelerin Bundeswehr'de hizmet vermelerini sağlamak için korunması ve güçlendirilmesi gereken bir kurumsal kimliğe ihtiyaçları olduğunu da hatırlatıyor. Bunlar aynı zamanda mesleki hukuktan ve lisanslı mesleklere ilişkin ilgili disiplin özelliklerinden de kaynaklanmaktadır.
Tıbbi hizmetin mevcut bağımsızlığının ve profesyonelliğinin, yalnızca Bundeswehr'in yeniden yapılandırılmasına ilişkin farkına vardığımız düşünceler nedeniyle tehdit altında olduğunu değil, aynı zamanda burada daha fazla düzenleme yapılmadığı sürece prensipte yok edileceğini görüyoruz. makaleden dikkate alınanlar 2021 yılından itibaren geleceğin Bundeswehr'i için önemli noktalar 2021'de kurulacak, BK, BZK, KBV, KZBV, MB ve G-BA yazın.
Tıbbi hizmetin silahlı kuvvetler üssü ile bir destek alanı halinde birleştirilmesi durumunda, tıbbi hizmetin öneminin artmaya devam etmesine rağmen, bunun gelecekteki yapıda veya yönetim yapısında fiilen artık fark edilemeyeceğinden şikayet etmektedirler. kötüleşen krizler nedeniyle gelecek.
Doktorlar, klinikler ve G-BA ayrıca, bakanın sağlık hizmetinin bağımsızlığını kaldırması durumunda en azından önceki planlarda ayarlamaların gerekli olacağını açıkça belirtiyor.
Mektupta, kapsamlı mesleki kısıtlamalar nedeniyle bu başarılamazsa, merkezi sağlık yapısının gelecekte de sürdürülmesinin ve dolayısıyla birkaç yıl önce tartışılan ademi merkeziyetçilikten uzaklaşmanın temelde olumlu olduğu belirtiliyor.
Özellikle merkezi destek alanı devreye alınırken, hekimlikten komuta kontrol yetkisi sahibine kadar olan sorumluluk zincirinin teknik açıdan olumsuz olarak değerlendirilebilecek şekilde kesintiye uğratılmasından kaçınılması önemlidir.
Tıbbi hizmetin artan önemini ve yönetim yapılarındaki bağımsızlığını yansıtmaya devam etmek için sağlık sistemindeki aktörler, Bundeswehr'in genel cerrahının doğrudan Federal Savunma Bakanlığı'na yerleştirilmesini öneriyor.
Bundeswehr'in sağlık hizmetleri alanı için gerekli yönetim ve liderlik fonksiyonlarının, özellikle de SanDstBw ile karşılaştırıldığında aşağıya doğru atanması halinde, bu önemli bir işarettir. Bu aynı zamanda sağlık sorunlarıyla ilgilenen diğer federal ve eyalet bakanlıkları, meslek kuruluşları ve önde gelen derneklerle daha önce bahsedilen işbirliğinin kesintisiz sorumluluğunu da sağlayacaktır.
Yeniden düzenleme yapılmadan yapılan önceki değerlendirmeler, NATO'nun tek gerçek anlamda modern sağlık hizmeti olan tıbbi hizmet açısından son derece verimsiz görünmektedir, çünkü bu, bu alandaki tüm çalışanların motivasyonunu önemli ölçüde etkileyecektir. Bundeswehr'in BMVG'deki StvGI seviyesindeki bir genel cerrahı bu ölümcül sinyali düzeltebilir.
Sonuç olarak aktörler, sivil doktorların ileri eğitimi ve ileri eğitimi için yüksek düzeyde profesyonellik ve verimli hastanelerle tıbbi hizmetin gerekli olduğunu yazıyor. Tersine, tıbbi hizmet aynı zamanda tüm yüksek uzmanlık gerektiren mesleki alanlarda eğitim, ileri eğitim ve öğretim sunabilmek için sivil yapılarla yakın işbirliğine de bağlıdır.
Bunların hepsi geçmişte sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Amacımız bu verimli yapının gelecekte de korunmasıdır. Özellikle bölgesel görevlere daha fazla odaklanılması, iyi bir sivil-asker işbirliği ve işbirliğini gerektirmektedir.
Baden-Wrttemberg Tabipler Birliği (KBW), dün Bundeswehr'in Merkezi Sağlık Hizmetinin bağımsız bir organizasyon alanı olarak dağıtılmasına karşı uyarıda bulunmuştu. KWB Başkanı Wolfgang Miller, bizim görüşümüze göre, özellikle Ebola krizi, korona salgını ve Ukrayna'daki mevcut savaşa ilişkin yeni izlenimler göz önüne alındığında, bakanlık talebinin ne uygun ne de anlaşılır olduğunu söyledi.
Bundeswehr'in tıbbi hizmeti bağımsız bir organizasyon alanı olarak feshedilirse ve ilgili beceriler gelecekte uzman olmayan yönetim altında lojistik ile birlikte sözde destek alanı olarak adlandırılan bir alanda çalıştırılırsa, bu durum sektörler arası bakım sistemi için ters etki yaratacaktır. söz konusu. Bundeswehr'in tıbbi hizmetinin uzman bazında merkezi ve tutarlı bir şekilde yönetilmeye devam etmesi önemlidir. © may/hil/Haberler