Rommel ve Schröter, KV Thüringen’in yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi

Hasan

New member

Ayrıca KV Thüringen’in yönetim kurulu üyeleri: Annette Rommel ve Thomas Schröter. / KV Thüringen

Weimar – Thüringen’deki (KV) Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği, yönetim düzeyinde sürekliliğe güvenmektedir. Dün Weimar’da, temsilciler kurulu, Annette Rommel’in yönetim kurulu başkanı olarak görevde olduğunu onayladı. Thomas Schröter de ikinci başkan olarak yeniden seçildi.

Seçim, altı yıllık yasama dönemi bu yıl 1 Ocak’ta başlayan yeni temsilciler meclisinin kurucu toplantısı kapsamında gerçekleşti.

Rommel pratisyen hekimdir. KVT’nin ilk başkanı olarak ana ofisine ek olarak, Gotha bölgesinde bir taşra doktoru ve grup muayenehanesinin sahibi olarak çalışıyor. 2012’den beri KV Thüringen’in başında bulunuyor.

Schröter dahiliye uzmanıdır. Weimar’daki Onkoloji Merkezinde vasküler ve kardiyak teşhis alanında yarı zamanlı çalışıyor. Schröter, 2011’den beri yönetim kurulunun tam zamanlı üyesidir.

Rommel, önümüzdeki birkaç yıl için en önemli zorluğun ayakta hasta yapılarını güçlendirmek ve kapsamlı, yüksek kaliteli ayakta tıbbi bakımı garanti etmeye devam etmek olduğunu gördüğünü açıkladı.

Bu, uygulamalarda çok profesyonel ekipler için güvenilir finansman ve uzmanlar gerektirir. Genç doktorların teşviki ve diğer sağlık mesleklerinin eğitim ve ileri eğitimlerinin desteklenmesi “gündemimizin en üst sıralarında yer alıyor” dedi.

Schröter, kapasite eksikliğinin olduğu bir dönemde tıbbi bakım için üst limitlerin ters teptiği konusunda halkın, politikacıların ve sağlık sigortası şirketlerinin daha iyi bilgilendirileceğini vurguladı. “Hastalar için dayanılmaz bekleme sürelerinden kaçınmak için tıbbi hizmetlerin bütçesi kaldırılmalıdır” diye açıkladı.

Temsilciler meclisi, ayakta tedavi özyönetiminin en yüksek organıdır. Aynı zamanda tam zamanlı yönetim kurulunun gözetiminden de sorumludur. Mevcut yasama dönemi 1 Ocak 2023’ten 31 Aralık 2028’e kadardır. © mayıs/EB/Haberler