/contrastwerkstatt, stock.adobe.com
Dsseldorf/Saarbrücken Saarland, Dsseldorf’taki Kamu Sağlığı Akademisi’nin (AGW) destek grubuna da aittir ve derhal yürürlüğe girer. Halk sağlığı hizmetindeki (GD) yaklaşık 400 uzmanın akademinin etkinliklerine ücretsiz erişimi vardır. Artık her yıl yaklaşık 200 ek eğitim etkinliği arasından seçim yapabilirsiniz
Saarland Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Magnus Jung, korona pandemisi, sağlık sisteminin vazgeçilmez bir ayağı olan GD’nin uzun vadede güçlendirilmesine acil ihtiyaç olduğunu hepimize açıkça gösterdi, dedi. Kadın ve Sağlık (SPD). Bakana göre, bunun için yeterli sayıda eğitim fırsatı şart.
AGW, Almanya’daki GD uzmanları için en büyük eğitim kurumudur. Saarland, akademiyi destekleyen 13. eyalettir. AGW başkanı vekili Dagmar Starke, çalışanları yalnızca pandemi durumunda değil, aynı zamanda halk sağlığının tüm yelpazesinde sürekli artan zorluklara hazırlıyoruz.
Akademi, örneğin, çocuk ve gençlik sağlık hizmetleri tarafından okula giriş sınavları, her türden şirket ve tesisin hijyen kontrolü, sağlık raporlaması, içme suyu kalitesinin izlenmesi veya çevrimiçi olarak sosyal psikiyatri hizmetleri için daha fazla eğitim sunmaktadır. seminerler ve giderek daha fazla e-öğrenme. © hil/Haberler