Saarland Üniversitesi Hastanesi istismar mağdurlarına tazminat ödüyor

Hasan

New member

/dpa, Oliver Dietze

Homburg – Saarland Üniversitesi Hastanesi’nde (UKS) yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar skandalının ardından mağdurlar artık maddi tazminat alıyor. Saarbrücken’deki denetim kurulu ofisinden bugün yapılan açıklamaya göre, UKS denetim kurulu, bir takas odasının önerisi üzerine dokuz vakada “tanıma ödemesi” yapılmasına karar verdi. Toplam tutar 5.000 ila 50.000 avro arasında değişiyor. Ödemeler bazen diğer yardımlarla birlikte veriliyordu. Saarland medyası daha önce bu konuyu haber yapmıştı.

Ofis ayrıca takas odasının çalışmalarını tamamladığını duyurdu. “Tüm dostane çözümlerde, çalışma sürecindeki destek de eksiksizdir.” Başka bir durumda terapötik tedavinin hala beklenmesi gerekirken, başka bir durumda herhangi bir anlaşmaya varılamadı. Her iki durumda da, Birleşik Krallık’taki ombudsmanın etkilenenlerle denetim kurulu arasında daha fazla görüşme yapacağı söylendi.

Homburg’daki UKS Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniğinde 2010’dan 2014’e kadar çocuklara yönelik istismarı içeren skandal ancak 2019’da kamuoyuna açıklandı. Failin 2016’da ölen bir asistan doktor olduğu ve cinsel istismarda bulunduğu söyleniyor. Sınavlar sırasında çocuklar. O dönemde savcılık soruşturma yürütmüştü ancak doktorun ölümünden sonra soruşturmayı durdurmuştu. Etkilenen çocukların ebeveynlerine yıllardır bilgi verilmemişti.

Takas odası, söz konusu dönemde Birleşik Krallık’ta ilgili doktor tarafından tedavi edilen 52 hastaya birkaç kez mektup yazdı. Denetleme kurulu ofisi, “Tekrarlanan yaklaşımlardan sonra bile, etkilenen 11 kişinin bulunduğu yalnızca 10 aile öne çıktı” dedi. © dpa/Haberler