Sağlık uygulamalarına erişimi kolaylaştırın

Hasan

New member

Peter Bobbert ve Jürgen Gebhardt

Essen Sağlık sisteminde dijitalleşmeyi ilerletmek için dijital uygulamalara kolay erişim gerekiyor. Bu, Marburger Bund’un (MB) yönetim kurulu üyesi Peter Bobbert tarafından bugün MB’nin genel toplantısında vurgulandı.

Elektronik kimliğin (eID) geliştirilmesinde tekrarlanan hatalar yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Gelecekte sağlık uygulamalarına daha kolay kaydolabilmek için dijital bir anahtar olarak eID, doğru ve hızlı bir şekilde tanıtılırsa dijitalleşmeye ivme kazandırabilir.

Ama geçmişte yaptığımız hataları şimdiden tekrar yapıyoruz. Bobbert, bu iyi eID aracını daha karmaşık hale getiriyoruz, böylece sonunda bu araç yapması gerekenin tam tersini yapıyor, dedi.

Kişinin bir kez kaydolduğu ve böylece cep telefonundaki çeşitli uygulamalara erişebildiği sözde tek oturum açma için yalvardı. Ancak şu anda daha yüksek bir güvenlik seviyesi tartışılmaktadır, bu nedenle örneğin bir PIN ve TAN gereklidir veya elektronik anahtarı kullanabilmek için kimlik kartının cep telefonuna doğru tutulması gerekir. .

Ancak bu, birçok kişinin eID’yi istememesine veya kullanamamasına yol açacaktır. Çünkü cep telefonu için bazı donanım gereksinimleri, Bobbert’e göre yalnızca belirli, çoğunlukla daha pahalı akıllı telefonlara sahip. Ancak eID yalnızca iyi, pahalı cep telefonlarıyla kullanılabiliyorsa, o zaman pek çoğunu hariç tutacağız, diye eleştirdi. Geleceğin sağlık hizmetleri sosyal katılımı da hesaba katmalıdır.

Yıllık Genel Kurul’daki delegeler, yasa koyucudan ilgili iyileştirmeleri yapmasını bir önergeyle istedi. Buna göre bilgilendirildikten sonra, sigortalı kişilerin kendi sorumluluklarında ve kendileri için kabul edilebilir güvenlik standartları ve ilgili eID uygulamasına erişim hakkında bireysel değerlendirmeden sonra karar verebilmeleri gerektiğini açıkladılar.

Bobbert, “Dijital belgeleme kolay değilse ve kötü yapılıyorsa, bu bürokrasiye doğru ilk adımdır,” diye devam etti. Delegeler, daha fazla dijitalleştirme yoluyla bürokrasiyi önlemek için ilgili bir önerge lehinde oy kullandı.

Yasa koyucudan, idari ve tıbbi verilerin belgelenmesi için BT üreticileri, kayıtlar, kalite güvence kurumları, sağlık sigortası şirketleri, uzman dernekler ve sağlık hizmetleri sistemine dahil olan diğer kurumlar için bağlayıcı standartlar geliştirmesi ve belirlemesi istenmektedir.

Hastane bilgileri (HIS) ve muayenehane yönetim sistemleri (PVS), uygulamaya göre verilerin yeniden giriş olmadan sistem içinde değiş tokuş edilebilmesi için süreçlerin dijital otomasyonu gibi üretici tarafından alınacak uygun önlemler kullanılarak tasarlanmalıdır. .

Doktorlara yaptırım yanlıştı

Bobbert, Almanya’da dijitalleşme konusunda artık kimsenin ikna edilmesine gerek olmadığını söyledi. Bununla birlikte, gerçekte buna karşılık gelen bir ilerlemenin gözlemlenemiyor olması sinir bozucu.

Artık geride kalmıyoruz, geride kalıyoruz” dedi. Bobbert, örneğin İspanya, İtalya ve Finlandiya birkaç yıldır e-reçete veya elektronik hasta dosyası kullanıyor diyor.

Bobbert’e göre, eski federal hükümetin doktorlar da dahil olmak üzere hizmet sağlayıcılara karşı yaptırımlar uygulaması sadece bir hataydı. Aksine, bu yaptırımlar doğru kişileri, yani BT hizmet sağlayıcılarını vurmalıydı. Bunlar, karşılık gelen hizmetleri ve dijital ürünleri sağlar ve dolayısıyla dijitalleşmeyi engellerdi.

Dijitalleştirmeye ek olarak, delegeler ileri eğitimin daha da geliştirilmesiyle de ilgilendiler. MB yönetim kurulu üyesi ve Schleswig-Holstein eyalet tıp derneği başkanı Henrik Herrmann, devam eden eğitim durumu hakkında bilgi edinmek için, eyalet tıp birliklerinin çoğunluğunun 2014’ten beri anketler yürüttüğünü açıkladı. Bununla birlikte, bunlar tek tip değildir ve bu nedenle yalnızca sınırlı bir ölçüde karşılaştırılabilir.

Bu nedenle, 2022’de bir değerlendirme konsepti oluşturulmuş ve bu kavramla, daha sonraki kursiyerlere ve ileri eğitim verme yetkisi olanlara ileri eğitim durumu sorulmuştur. 13 eyalet tabip birliği zaten buna karşılık gelen bir değerlendirme yaptı. Herrmann, sonuçların 12 hazneden de alındığını bildirdi.

ileri eğitim geliştirmek

Diğer şeylerin yanı sıra, bu değerlendirmelerin kültürel değişim için bir çerçeve oluşturması ve ileri eğitim şartnamelerinde değişiklikler yapıldığında dikkate alınması amaçlanmaktadır.

Herrmann, temel olarak, ileri eğitim düzenlemesi modelinin (MWBO) bir eğitim yönetmeliği olarak kalması gerekip gerekmediği gibi bazı şeylerin geçiş sürecinde olduğunu söylüyor. Ayrıca yeni atamalar ve ek eğitim için birçok başvuru var. Ancak Herrmann, bunun deneklerin parçalanmasına da yol açabileceği konusunda uyardı.

İleri eğitimin süresi de tartışılmalıdır. Herrmann, uzun süre tıp okuduktan sonra beş ila altı ve hatta bazen on yıla varan sürelerin çok uzun olmadığına dikkat çekti. Niteliklerin içerik açısından aşırı yüklenip yüklenmediği de dikkate alınmalıdır.

Amaç, bu düşüncelerin ilk köşe taşlarını Mainz’deki 2024 Alman Doktorlar Günü’nde sunmak ve gelecek yıl Doktorlar Günü’nden bu sorular üzerinde çalışmaya devam etmek için resmi talimat almaktır.

Delegeler ayrıca, ilgili uzmanlık atamalarını elde etmek amacıyla belirli bir alanda ileri eğitim dönemlerini tanımaları veya bunları uygun yetkilerle kapsamaları için devlet tabip birliklerine çağrıda bulundu.

Daha iyi ücret ve haftada daha az saat hakkında tartışma

Buna ek olarak, delegeler çalışma saatleri ve çalışma koşulları ile vasıflı işçi eksikliğini tartışmaya devam ettiler. Doktorlar için toplu sözleşmenin (TV) gözden geçirilmesi lehinde konuştular.

Doktorların gece ve hafta sonu çalışmaları için daha iyi ücret, yarı zamanlı çalışmaya gerek kalmadan haftalık çalışma saatlerinin azaltılması, üniversite kliniklerinde görev süresi gibi talepleri dikkate alınmalıdır.

Herrmann ve Marburg Derneği’nin ilk başkanı Susanne Johna, doktor eksikliğini gidermek için bir başka aracın da personel değerlendirme aracı olduğunu açıkladı.

Federal Tabipler Odası’nın (AEPS-BAEK) sağlık personeli ihtiyaç değerlendirme sistemi, doktorların işlerini planlanan çalışma saatlerinde yapabilmeleri ve daha memnun kalabilmeleri amacını taşımaktadır. Johna, bunun birçok kişinin yarı zamanlı çalışmasını veya işi tamamen bırakmasını engelleyeceğini söylüyor. Araç, tam zamanlı çalışanların entegre bir genel hesaplamasını sağlamalıdır.

Alman tıp dergisi baskısı

Haberler

Bu enstrümana girmek başlangıçta biraz karmaşıktır. Ancak Johna, aylık olarak değil, yılda bir kez ayarlanması gerektiğini açıkladı.

Herrmann, giderek daha fazla sayıda devlet tabip odasının projenin arkasında olduğunu ve bu aracın tanıtımını finanse etmek istediklerinin sinyallerini verdiklerini açıkladı. Herrmann, personel değerlendirme aracının 2028 yılına kadar tamamen uygulanacağını ve tıbbi bağlamda yaygın olarak kullanılacağını umuyor. © cmk/Haberler