Sel felaketinde misyon alanlara teşekkür dokümanı

Bakec

New member
Sel felaketinde misyon alanlara teşekkür dokümanı
VAN (İHA) – Van‘da Batı Karadeniz bölgesindeki sel afetinde maddi ve manevi misyon alan kamu ve sivil toplum kuruluşu işçisine teşekkür evrakı verildi.

Van Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Batı Karadeniz bölgesindeki sel felaketinde maddi ve manevi bakılırsav alan kamu ve sivil toplum kuruluşu işçisi için bir program düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaz ayında evvel Ege ve Akdeniz bölgelerinde yangınların yaşandığını, çabucak sonrasında ise Karadeniz bölgesinde iklim değişikliğine bağlı olarak yağan çok yağışlardan dolayı sellerin meydana geldiğini anımsattı. Meydana gelen sel felaketinde ise can ve mal kayıpların yaşandığını tabir eden Vali Bilmez, “O periyotta 2011’deki Van sarsıntısında nasıl bütün Türkiye bizim yardımımıza koştuysa, Van’da o bölgenin yardımına koştu. Belediyelerimizin araçları bölgeye gitti. Arama kurtarma takımlarımız bölgeye gitti. Meslek odalarımız, kaymakamlarımız, belediyelerimiz acılar paylaştıkça hafifçeler kanısıyla bölgenin yanında olduğumuzu göstermek için hem vatandaşlarımızın hem kurumlarımızın sağladıkları yardımları da bölgeye ulaştırdık” dedi.

“Buradan giden tırlarımızın üzerinde yalnızca ‘Van’ yazıyordu”

Sel bölgesinde maddi ve manevi bakılırsav alan kamu ve sivil toplum kuruluşu işçisine teşekkür dokümanı takdim edeceklerini lisana getiren Bilmez, “Buradaki yardım kampanyasına takviye veren kurum, kuruluş ve meslek odalarımıza İçişleri Bakanımızın bir teşekkür evrakı takdim ediyoruz. Biz yardım yaparken başka elin görmemesiyle hareket ediyoruz ancak bu türlü hoş işleri yapan insanların da takdir etmeye gereksinim olduğunu biliyoruz. Bugün hem bölgede çalışanlara bakanımızın teşekkür evraklarını sunmak tıpkı vakitte kurum amirlerimize, meslek odalarımıza, iş insanlarımıza şükranımızı söz eden bir belgeyi takdim ediyoruz. Buradan giden tırlarımızın üzerinde yalnızca ‘Van’ yazıyordu. Bölgemizin ve vilayetimizin ismine bu yardım yapıldı. ‘Van sizinledir’ diye. Yani bir kurumun değil bölgemizin, insanlarımızın ismine bu yardım yapıldı” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın akabinde Vali Bilmez tarafınca sel felaketinde nazaranv alanlara teşekkür dokümanı takdim edildi. – VAN