Sıhhat Müdürü Sünnetçioğlu ‘aşı’ daveti yaptı

Bakec

New member
Sıhhat Müdürü Sünnetçioğlu ‘aşı’ daveti yaptı
Van Vilayet Sıhhat Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 1. doz aşısını yapmış bireylerin 2. ve 3. doz aşılarını geciktirmeden yaptırmaları davetinde bulundu.

Sıhhat Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, korona virüs salgını kapsamında ilin mavi kategorisine girdiğini, bu niçinle rehavete kapılıp gidilen bu süreçte vatandaşların aşılarını ihmal etmemeleri konusunda ihtarda bulundu. İki doz Sinovac aşısı olmuş şahıslarda uzun müddet koruyuculuğunun az olması niçiniyle, bu şahıslara pekiştirme dozu olarak 3. doz aşılar da vatandaşların sıhhat problemleri ele alınarak önerilen Sinovac ya da BioNTech aşısı olmalarını önerdiklerini tabir eden Prof .Dr. Sünnetçioğlu, “Aşı etkililiği üzerine yapılan çalışmaların tamamlamasıyla 3 doz aşı olmuş şahısların, 2 doz aşı olmuş şahıslara göre hem hastalığa yakalanma oranında birebir vakitte hastaneye ve ağır bakıma yatışta daha güzel korunduğunu ve 3’üncü doz aşının bağışıklığa, delta varyantına karşı da tesirli olacağı kanaatindeyiz. Sinovac aşısında, altıncı aydan daha sonra antikor seviyesinin düştüğü görülürken, BioNTech aşısında ise altıncı aydan daha sonra antikor sayısında düşme görülmedi. BioNTech aşısı şu an mutasyona uğramış virüslerin tamamında hala tesirli. Virüs mutasyona uğradıkça müdafaa oranları düşmeye başladı. Vatandaşlarımızın bu yüzden 2. ve 3. doz aşılanması gerekiyor. Delta varyantının yüzde 60’a kadar daha bulaşıcı olduğu kestirim ediliyor. Bu varyanta karşı, yapılacak aşıların koruyuculuk oranlarını yükseltmemiz için vatandaşların kesinlikle aşı olmasını öneriyorum. Tüm mutasyonlara karşı bu aşı koruyuculuğunu sağlıyor” dedi.

Prof. Dr. Sünnetçioğlu, “2.ve 3. doz aşıyla ilgili vatandaşlarımızın başında soru işaretleri var ise, kesinlikle aşı stantlarında, aşılama hizmeti veren doktorlarımıza danışarak niye aşı olmak istediklerini yahut niye aşı olmak istemediklerini anlatsınlar. Karşılıklarını kesinlikle sağlıkçı arkadaşlarımız vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Vilayetimizdeki aşılanma oranlarına baktığımız vakit, aslında şanslıyız. Zira gereğince aşı elimizde var. 2021-2022 eğitim öğretim yılı başladı. Okullar açıldı. Bu hususta hepimize büyük bir yükümlülük düşüyor. Çocuklarımızın aydınlık yarınlarını düşünüyorsak Eylül ayından daha sonra, evvelki kapanmaları yaşamak yahut eğitime orta verilmesini istemiyorsak aşı olmalıyız. Ben aşılanmanın bir vatandaşlık misyonu olduğunu düşünüyorum. Bu sorumluluk hepimizin. Tam bağışıklık sağlanana kadar aşılarımızı olarak kendimizi ve sevdiklerimizi muhafaza altına alalım. Vilayetimizdeki olay sayısının yükselmemesi için maske, ara, paklık ve öbür önlemlere ek olarak aşı yaptırmakla mümkün olacaktır” halinde konuştu. – VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı