“Sistemin eğim noktası 2035 ve 2050 arasında olacak” – Haberler – Alman ärzteblatt

Hasan

New member
Berlin – Demografik çerçeve Almanya'da giderek daha fazla hareket ediyor. Alman sağlık sistemi çift ikilem içindedir, çünkü uzmanlara ek olarak hastalar da yaşlanır. Özellikle bebek patlayan neslinin emekli olmasının eşlik ettiği bu gelişme ile başa çıkabilmek için, tıbbi sosyolog Adelheid Kuhlmey gibi uzmanlar önümüzdeki on yıl içinde iyi kavramlar çağrısında bulunuyor. İle konuşmada Alman tıbbi sayfa Ancak aynı zamanda daha yaşlı olanın kişisel sorumluluğuna ve gelecek için siyasi tasarım şanslarına da hitap ediyor.

Adelheid Kuhlmey /Picture Alliance, Christian Rank

Adelheid Kuhlmey /Picture Alliance, Christian Rank

5 Soru Adelheid Kuhlmey, Charité Kıdemli Profesörü – Üniversite Tıp Merkezi Berlin ve Lausitz Tıp Üniversitesi Kurulu Kurulu Bilimi – Carl Thiem

Almanya bir ikilem içindedir: Bir yandan, sağlık sistemi yaş nedenleriyle birçok işçiyi kaybeder, diğer yandan, gittikçe daha yaşlı insanlara bakılmalıdır. Bu demografik değişim bölümlerini zaten nerede görüyorsunuz?
Pandemi yılları tarafından tanıtılan, bebek patlamalarının üretilmesinden işçiler daha önce işten atılmıştı, böylece kusuru bugün büyük ölçüde fark ettik. Ne yazık ki, bu öngörülebilir gelişime gebe kalmadan cevap veriyoruz. Mevcut Koalisyon Anlaşmasında “demografik değişim” kelimesinden bahsedilmiyor beni rahatsız ediyor. Bu değişikliğin sonuçları açıktır: az sayıda sağlık uzmanı, giderek daha fazla sağlık hizmetini sorgulayan artan sayıda çok yapışkan bebek patlamasıyla karşı karşıyadır.

Bu nedenle Baby Boomers, işçi olarak bıraktıkları sağlık sisteminin kullanıcıları haline geliyor ve daha az yeni uzman tatmin ediyor. Bu sağlık sisteminde özel bir çift etkisidir. Bu devrilme noktası ne zaman geliyor?
Zaten ilk etkileri hissediyoruz. Bununla birlikte, devrilme noktası, sistemden çoğu tıbbi, hemşirelik veya sosyal başarının gerektiğinde gelir. Bu 2035 ve 2050 arasında olacak. Bebek patlamalarının çoğu 95 hatta daha yaşlı olacak. 2025'ten itibaren hala en yüksek talebe sahip yıllar için hazırlanmak için yaklaşık on yılımız var. Bu süre zarfında bebek patlayan nesil için sosyal, tıbbi ve hemşirelik bakımı için kavramlar bulmalıyız. Önümüzdeki on yılın çaba olmadan geçmesine izin verirsek, zor olacaktır.

Zeki kavramları düşünmemiz gerektiğini söylediler. Bir zamanlar yıllar önce var olan demografik bir strateji kumdaydı. Açıkladığınız zaman ufkuna böyle genel bir politik strateji ne içermelidir?
Genel olarak, “tüm politikalarda sağlık” stratejisini izleyen bir prosedüre ihtiyacımız var. Eski toplum için tutarlı bir politika hedefi olarak sağlıklı tutmak için yaklaşımlara ihtiyacımız var. Bağımsızlığın sürdürülmesini yaşlılığa yerleştirmek hepimize yardımcı olur: yaşlı bir kişi, ailelerimiz ve akrabalarımız, sağlık sistemi, aynı zamanda daha fazla ve daha uzun sağlıklı işçilere güvenebiliyorsa ekonomi.

Sağlık hizmetleri için bölgesel spesifik kavramlara odaklanmalıyız. Kırsal bölgeler, tedarik için büyük şehirden farklı kavramlara ihtiyaç duyar. Tedarik kavramları küçük ölçekli, bölgesel, uyarlanmış bir şekilde tasarlanmalıdır.

Buna ek olarak, hepimiz yeniden düşünmek zorundayız: Yaşlı ve yüksek bitişik olan insanlar, sağlık kayıpları veya yardım ihtiyacı ile yaşamda yaşamı halletmelidir.

Daha Fazla Makale

Leopoldina Uzmanı Bir sonraki yasama meclisinde demografik strateji için

Sağlıklı Yaşlanma: Bazı sağlıklı beslenme alışkanlıkları diğerlerinden daha iyi

Yaşlanan Toplum: Çin, geriatrik bakım için yapay zeka ile giderek daha fazla ilişki kuruyor

Önerileriniz, federal bir mevzuat ve belediye seviyesi olsun, farklı siyasi seviyeleri hedefliyor. Sorun her düzeyde siyasette bir yaklaşım olarak anlaşıldı mı?Yıllar önce hayır derdim, artık bunu söylemiyorum. Bu arada, bölgelere sürdürülebilir bir şekilde demirlenmiş ve aynı zamanda olağanüstü sivil katılım içeren birçok belediye projesini biliyorum. Yani belediye düzeyinde bir şeyler oluyor. Genel politika hedefini “uzun ömürlü toplumlarda iyi yaşam” görmüyorum. Bunun için, örneğin, hemşirelik reformunda büyük bir atışa ihtiyacımız var. Uzun vadeli bakım sigortasının tanıtımında olduğu gibi büyük bir atış.

Son olarak: Önümüzdeki on yıllarda farklı boyutlarda topluma gelecek demografik değişim de bir fırsat olabilir mi?
Kesinlikle evet! Uzun zamandır toplumda genç insanlardan daha yaşlıyız. Ancak bebek patlayan neslinin yaşlanmasıyla başka bir şansımız var: Bu çok eğitimsel bir nesil, şimdi siyaset, sağlık hizmetleri ve ayrıca belediyelerde birçok durakta oturan birçok eğitim destekçisine sahip bir nesil. Ancak, bu nesil aynı zamanda ebeveynlerinin çok eski yaşamının nasıl olduğunu da deneyimledi. Ve bununla şimdi kendi geleceğiniz hakkında bir fikir edinme şansınız var. Bebek patlamalarının yaşlanmasının yeni iyi ve sağlıklı yaşlanma yolları için etkisiz kalmadığından eminim.

arı