Slavia Prag Kadıköy’de cehennem değil, cennet buldu!

Hasan

New member
Slavia Prag’ı Konferans Ligi Play-Off çeşidi öncesi en çok endişelendiren mevzu, Avrupa’da lisanlara destan olan Kadıköy atmosferiydi. O denli ki müsabaka öncesi yapılan açıklamalarda daima buna vurgu yapıldı. Yardımcı antrenörlerden Houstecky, “Bizi İstanbul’da neyin beklediğini biliyoruz. Fırtınalı bir atmosferde oynayacağız. Bu bizim için değerli bir deneyim olacak” demişti. Lakin alana çıktıklarında Çek ebinin oyuncuları bile şaşırdı. Zira karşılarında hiç de korktukları üzere tıka basa tribünler yoktu….

Protestolar, yuhalamalar

“İstenmediğimi anlarsam durmam” diyen Ali Koç’a ve hayal kırıklığı yaratan futbolculara olan taraftar reaksiyonu, elde kalan tek turnuva olan Konferans Ligi’nde de kendisini gösterdi. Ülker Stadı’nın yarısı boş kaldı. Tabi bu tablonun oluşmasında, bu kritik gayrette en ucuz bilet fiyatının120 TL (Sınırlı sayıda öğrenci bileti 60 TL’ydi) olarak belirlenmesinin de tesiri vardı. Maç başladı, yarısı dolu olan tribünler evvel ekibe takviye verdi lakin Slavia öne geçince Kadıköy’de alışıldık görüntü ortaya çıktı: Ali Koç istifa, idare istifa, yuhalanan futbolcular…

‘Tribünleri durdurduk’

Müsabaka daha sonrası Çek grubunun oyuncuları, karşılaştıkları görüntüyle ilgili şaşkınlıklarını gizleyemedi. İvan Schranz, “Ülkedeki kovid protokollerini bilmiyorum ancak tribünlerde daha fazla taraftar olmasını ve daha ateşli bir atmosfer bekliyordum. Tahminen de biz oyunumuzla tribünleri durdurduk” dedi. 3. golü kaydeden Lingr ise, “Statta daha fazla insan olur diye düşünüyordum. Haftaya Eden Arena’da daha hoş bir atmosfer olacağını umuyorum” tabirlerini kullandı.

“Taraftar formayı çıkarmalarını istedi”

Çek basınında da Ülker Stadı’ndaki boş tribünlerin ve taraftarların kendi ekiplerine olan reaksiyonlarının şaşkınlığı vardı. iDnes, “ Fenerbahçe taraftarı, bir süre takviye verdikten daha sonra kendi oyuncularına reaksiyon göstermeye başladı. Futbolculardan formlarını çıkarmalarını istedi” diye yazdı. iSport, “Slavia Prag, maça yardımcı antrenörü ile çıkmasına karşın istediği kararı aldı. Artık tipi geçmeleri için birliktelik kâfi olacak” tabirlerini kullandı. Denik ise, “Slavia’lı futbolcular başlarında hocalarını olmamasını umursamadı. Savunmaya çekileceklerini düşünenler var ise onları da yanılttılar. Slavia, Fenerbahçe karşısında kıymetli bir galibiyet aldı” sözleriyle okuyucularına duyurdu.

Küçük Yorum – Arda Erol

Eserinizle gurur duyun

Chelsea, Manchester United, İnter, Benfica, Lazio ve daha kaçları… İsmi ne kadar büyük olursa olsun Kadıköy Cehennemi, her grubun kâbusuydu. Evvel, her dönem başında kadroyu baştan aşağı değiştirilerek Fenerbahçe’nin adeta DNA’sı bozuldu. Akabinde 15 sene boyunca dönemi başladığı teknik adamla bitiren grup, hiç bir hocasının ardında duramayan, haftalarca hatta aylarca teknik yöneticisiz bırakılan bir kulüp haline geldi. Son darbe de, grup ne kadar makus olursa olsun harikulade takviyesiyle, yarattığı atmosferle tam manasıyla itici güç olan taraftara vuruldu. Grup şu biçimdeyken onu ayakta tutacak tek öge olan taraftar, yüksek bilet fiyatlarıyla adeta tribünden uzaklaştırıldı. Merak ediyorum, niye hiç bir tezin bulunmadığı ligde Hatay maçının en düşük bilet fiyatı 70 TL’yken, elde kalan tek turnuva olan Konferans Ligi’ndeki kritik maçta bu fiyat 120 TL olarak belirlendi? Biletler ucuz olursa Norveç’ten tribünlere akın olacağından mı korktunuz? Buyrun eserinizle gurur duyun: Kadıköy’de hiç bir Avrupa kupası maçı kazanamayan, Avrupa’da 15 dönem daha sonra birinci sefer bir iç saha maçında birebir vakitte Olympiacos ve Slavia’dan 3 gol yiyen bir Fenerbahçe…