Son dakika haberi! Aileler çocuklarına kavuşmak için HDP önündeki aksiyonlarını sürdürdü

Bakec

New member
Son dakika haberi! Aileler çocuklarına kavuşmak için HDP önündeki aksiyonlarını sürdürdü
VAN (AA) – Van‘da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin vilayet başkanlığı binası önünde hareket yaptı.

Cumhuriyet Caddesi’nde bir ortaya gelen 32 aile, “Hepimiz askeriz, Pkk‘ya yeteriz”, “Artık kâfi, yakamızdan düşün”, “Evlat nöbetindeyiz”, “Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak”, “Van anneleri evlat nöbetinde”, “Çocuklarımızı istiyoruz” ve “Dağları kurtlara kuşlara bırakın” yazılı dövizler taşıdı.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP Vilayet Başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, partililere reaksiyon gösterdi, çocuklarına teslim olmaları davetinde bulundu.

“Polise, askere kurşun sıkarsan sana hakkımı helal etmem”

Harekete katılan anne Nazlı Sancar, AA muhabirine, 2012’de 13 yaşındaki kızının eli kolu bağlanarak zorla dağa kaçırıldığını söylemiş oldu.

Yaklaşık 10 yıldır evlat hasreti çektiğini belirten Sancar, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Şayet kızım beni duyuyorsa gelsin, devlet güçlerimize teslim olsun. Kâfi diyoruz. Bu bebek katillerine, hainlere güvenmesin. Silahını atsın gelsin. Bütün ailelere de sesleniyorum, gelsinler sesimize ses olsunlar. Evlatlarını HDP’den, PKK’dan istesinler. Çocuklarını bu zalimlerin elinde bırakmasınlar.” diye konuştu.

Sancar, kızının epeyce merhametli olduğunu, karıncayı bile incitmekten çekindiğini tabir ederek, şunları kaydetti:

“Eğer sen polislere, askerlere kurşun sıkarsan ben hakkımı, sütümü sana helal etmiyorum. Emeğimi sana helal etmiyorum. Sara hastalığım var. Ayrıyeten kanser hastasıyım. hiç bir vakit söylemedim bugün söylüyorum. Bütün tedavimi yarıda bıraktım kızım. Senin için 10 yıldır konutumda oturmamışım. Senin peşindeyim, senin peşini bırakmıyorum. Gel devlet güçlerimize teslim ol. Orası senin yerin değil. Devlet bize sahip çıkıyor. Onlar hain, katil. Lanet olsun HDP’ye, PKK’ya diyorum.”

Kızı için harekete katılan Musa Abalı ise 2015’ten bu yana çocuğundan haber alamadığını lisana getirerek, “Kızımı kandırdılar. Piknik mazereti ile Edremit ilçesine götürdüler. Kızım gitti tekrar da bakılırsamedik. yıllardır kızımı görmüyorum. Ben bu hareketi kızım gelene kadar devam ettireceğim.” dedi.