Son dakika haberi: Sarıgül: İktisattaki gidişatın tek sorumlusu hükümettir

Bakec

New member
Son dakika haberi: Sarıgül: İktisattaki gidişatın tek sorumlusu hükümettir
VAN (DHA) – TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Lideri Mustafa Sarıgül, “Ekonomiyi yönetenler nerede? Bu işin sorumluluğunu kim alacak? Yaşananların tek sorumlusu hükümettir, dayatılan sistemdir” dedi.

TDP Genel Lideri Mustafa Sarıgül, programı kapsamında Van‘a geldi. Sarıgül, bir kahvaltı salonunda bir ortaya geldiği gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye‘de son günlerde döviz kurunda yaşanan gelişmeleri pahalandıran Sarıgül, şunları söylemiş oldu:

“Ekonomiyi yönetenler nerede? Bu işin sorumluluğunu kim alacak? Yaşananların tek sorumlusu hükümettir, dayatılan sistemdir. Buradan hükümete davet yapıyorum. Ekonomik gerçeklere aykırı düşerek aldığınız kararlarla ülkemizi yönetemezsiniz. Teşhisiniz o kadar yanlış ki; tedaviniz yanlışsız olamaz. Ülkeyi yanlış detaylarınizle, inatla yönetemezsiniz. Bugün iktisada ne mi oldu? Birileri servetine servet kattı. Mesken almak için para biriktiren vatandaş mesken hayaline veda etti, otomobil almak için canını dişine takan genç, umutsuzluk girdabına kapıldı. Yakında eşinin, dostunun düğünü olan kara kara düşünmeye başladı. Taban ücretlinin aslına bakarsanız düşük olan alım gücü büsbütün bitti. Öğretmenimiz, polisimiz, hekimimiz, çalışanımız her biri gelişmiş bir ülkedeki minimum ücretliye özenir hale geldi. Doğmamış çocuklarımızın bile borç yükü arttı.”Mustafa Sarıgül, “Hedefimiz ekonomik istikametten meselelerinden kurtulmuş, hukukun üstünlüğüne dayanan, özgür ve demokratik bir ülkeyi, birlikte bir daha inşa etmektir. Bunun için üç temel yapıya muhtaçlığımız var. Tarafsız Cumhurbaşkanı, kuvvetli parlamenter rejim ve bağımsız yargı. Değişmek zorundayız” diye konuştu.’ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN HEPSİNİ 1 YILDA ALACAĞIZ’Medeniyetler kenti Van’da olmaktan sevinç duyduğunu da söyleyen Sarıgül, “Öğretmen mutsuzsa, öğretmen düşünce içerisinde çalışıyorsa, eğitim ve öğretimde başarılı olamayız. TDP iktidarında, öğretmen maaşlarını şu anki sayıyla 10 bin lira olan yoksulluk hududunun üstüne çıkaracağız. Atanamayan öğretmenlerin hepsini bir yıl ortasında atayacağız. Öğretmenlerimize verilen eğitim ödeneğini bir maaş fiyatına yükselteceğiz. Van’ın bütün sıkıntılarını biliyorum. Van etraf yolunu 10 yıldır bitiremediler. Van, en epeyce göçmen barındıran kentlerden birisi. İş, AŞ yokken Van’ın sırtına göçmenleri yüklemek insafsızlıktır” sözlerini kullandı.’SOKAĞA ÇIKARAK PROVOKASYONLARA GELMEYİN’

Vatandaşların sokağa çıkıp provokasyonlara gelmemesi davetinde da bulunan Sarıgül, “Tabii ki bu taleplerinizi lisana getireceksiniz. Ancak hukuk kuralları çerçevesinde yapacaksınız. Şayet sokağa çıkarsanız AK Parti’yi haklı duruma getirirsiniz. Lütfen provokasyona gelmeyin” dedi.

💵
Yıl sonu #dolar tahmininiz nedir?

18.50 itibariyla güncel Dolar kuru:

1 Dolar = 12,73 Türk Lirası

— Haberler (@Haberler) November 23, 2021

Demirören Haber Ajansı / Behçet Dalmaz – Son Dakika Haberleri