“Suriye'nin her yerinde psikiyatri için sadece 45 ila 50 uzman var” – Haberler – Deutsches ärzteblatt

Hasan

New member
Berlin – Şubat ayının ortalarında, Berlin'de Suriye ve Alman doktorlar arasında bir girişim başladı. Hedefiniz: Suriye'de yok edilen sağlık hizmetlerinin yeniden inşası.

Suriye-Alman Kliniği Ortaklığı, Uluslararası İşbirliği Derneği'nde (GIZ) bulunan Klinik Ortaklık Programının katılımıyla Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı'nı (BMZ) başlattı. İlgili projeler için 15 milyon avro devlet desteği planlanmaktadır. Bir ortaklık için maksimum finansman üç yıl boyunca 500.000 Euro'dur.

Almanlar ve Suriyeli doktorlar, İç Savaştan sonra Suriye'de sağlık sistemini ve özellikle psikiyatrik bakımı yeniden inşa etmeye ne ölçüde yardımcı olabilirler, Suriye doktoru Sara Mohamad Alman tıbbi sayfa. Mohamad 2018'den beri Almanya'da yaşıyor ve şu anda Berlin Charité'de psikiyatri için daha fazla eğitimini tamamlıyor.

Sarah Mohamad /Dä /CMK

Sarah Mohamad /Dä /CMK

Sara Mohamad için 5 Soru, Berlin Charité'de psikiyatri için daha fazla eğitim doktoru

Suriye ve özellikle (psikiyatrik) sağlık hizmetleri için yerel halk için durum nedir?
Özellikle altyapıda pek çok şeyin eksikliği var. Örneğin, güç kaynağı ile ilgili sorunlar vardır ve genellikle akan su eksikliği vardır. Her şeyden önce, Suriye'nin artık uzun bir barışa ihtiyacı var. O zaman durum tekrar iyileşebilir.

Ancak Suriye'deki sağlık hizmetleri savaştan önce kötüydü, savaş daha da kötüleşti. Psikiyatrik ve psikolojik bakımda özellikle kötü görünüyor. Şam'da tıp okuduktan sonra 2017'de üniversite kliniği üzerinde çalışmaya başladığımda beş yardımcı doktorduk. Beşin hepsi şimdi Almanya'da yaşıyor ve çalışıyor. Ayrıca haleflerimiz Suriye'de sadece birkaçı. Ve Suriye'nin her yerinde psikiyatride sadece 45 ila 50 uzman var. Birçok şehirde uygun bakım sunan hiçbir psikiyatri veya klinik yoktur.

Psikiyatrik bakımda özellikle eksik olan nedir?
Her şeyden önce, travma tedavisi teklifleri de gereklidir, aynı zamanda stresle başa çıkmak için de gereklidir. Suriye'deki mevcut durum nedeniyle bu önemli bir konudur. Birçoğu da depresyondan muzdariptir, bu yüzden psikoterapi ve ilaç tedavileri gereklidir. Akıl hastalığı olan birçok insanın damgalanmadan muzdarip olması da sorunludur.

Suriye'deki temel psikiyatrik bakım nasıl hızla yeniden inşa edilebilir?
Her şeyden önce, Suriyeli doktorlar için bir eğitim programına ihtiyaç vardır, böylece depresyon veya diğer akıl hastalıklarını yönergelere uygun olarak tedavi edebilirler. Bu aynı zamanda psikoterapi için de geçerlidir, çünkü şu anda Suriye'de gerçek teklif yoktur. Psikiyatrik bakımı bölgeye daha fazla taşıyabilmek için genel uygulayıcıların bu eğitim kurslarına dahil edilmesinin önemli olacağını düşünüyorum. Öğrencilerin de bu yönde eğitilmek için çalışmaları sırasında motive edilmeleri gerekir.

Daha Fazla Makale

Suriye: Sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması için destek

Suriye: Milyonlarca insanın insani yardıma ihtiyacı var

Suriye: Baerbock ek yardım diyor

Suriye: Konferans milyarlarca yardımcı taahhütle bitiyor

Katılmak ve yardım etmek isteyen doktorlar ne yapabilir?
Alman doktorlar bu eğitim programlarının içeriğini geliştirmeye ve şekillendirmeye yardımcı olabilir. Gelişmiş eğitimin Alman yönergelerine göre inşa edilmesi gerekmeyecektir. Bununla birlikte, tedavilerin daha standartlaştırılması önemlidir. Orada formatlar sunmak için bir süre Suriye'ye seyahat eden doktorlar arzu edilirdi. Birçok Suriyeli doktor şu anda Almanya'da yaşayan bunu kabul etti.

Uzun vadede, tedavi formatları Almanya'dan gelen video tarafından da düşünülebilir. Ancak, bu hala zor çünkü Suriye'deki internet bağlantısı maalesef hala çok kararsız. Suriye'de ailemi aradığımda, bir hikaye anlatmadan önce bağlantı kesintileri nedeniyle genellikle birkaç saat sürer.

Alman-Suriye kliniği ortaklıkları nasıl devam ediyor?
Şimdi sitede kullanılan iyi fikirler ve proje projeleri topluyoruz. Charité'den meslektaşlarımla, aynı zamanda Suriye'deki psikiyatristlerle de karşılaşıyorum. Daha sonra klinik ortaklıklarından ilgili projeye başvurmak istiyoruz ve finansman ve destek olmayı umuyoruz.

CMK