Terör örgütü yandaşlarının yaktığı lise başarılı öğrencileriyle göz dolduruyor

Bakec

New member
Terör örgütü yandaşlarının yaktığı lise başarılı öğrencileriyle göz dolduruyor
İPEKYOLU, VAN (AA) – Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi binasının dış manzarası

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez ile röportaj

Okulun ortasından ve sınıflardan imajlar

6-7 Ekim olaylarına ilişkin arşiv manzaraları Terör örgütü yandaşlarının yaktığı lise başarılı öğrencileriyle göz dolduruyor

Van‘ın İpekyolu ilçesinde 7 yıl evvel terör örgütü PKK yandaşlarınca yakılan Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi, gerekli tamirler yapıldıktan daha sonra kentin en başarılı eğitim kurumlarından biri oldu

Okulun 60 öğrencisi, bu yıl üniversite imtihanında başarılı olarak tıp, hukuk, diş hekimliği, mühendislik, mimarlık, hemşirelik üzere kısımlara yerleşti

Vali Mehmet Emin Bilmez:

“O gün en büyük ziyan Niyazı Türkmenoğlu Anadolu Lisesinde yaşandı. Bu okulumuzda da öteki okullarımızda da mukadderatını değiştirmeye çalışan pırlanta üzere gençlerimiz var”

NECAT HAZAR – Van’ın İpekyolu ilçesinde 7 yıl evvel terör örgütü PKK yandaşlarınca yakılan Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi, devletin sağladığı imkanlar yardımıyla kentte üniversiteye en hayli öğrenci yerleştiren okullardan biri oldu.

HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014’te yapılan açıklamanın akabinde terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafınca Aynularab (Kobani) mazeretiyle gerçekleştirilen şiddet olayları sırasında kamu kurumları ve iş yerlerinin yanı sıra birfazlaca okul da yakıldı.

Olaylar sırasında yakılarak kullanılamaz hale getirilen 17 derslikli Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi, devletin sağladığı imkanlarla onarılarak kısa müddette bir daha eğitime başladı.

Öğretmen ve yönetimcilerinin uğraşıyla yaşanan olumsuzluğun tesirlerinden kurtarılan okul, kentin en epey tercih edilen okulları ortasına girdi ve 2017’de üniversite imtihanında Türkiye 38. çıkarmayı başardı.

Ulusal Eğitim Bakanlığınca 2 yıl evvel proje okuluna dönüştürülen Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesinden bu yıl mezun olan 118 öğrencinin tamamı üniversite imtihanı kararına göre tercih hakkı kazandı.

Bu öğrencilerden 8’i tıp, 6’sı diş hekimliği, 12’si hukuk, 8’i hemşirelik, 15’i mühendislik ve mimarlık, 11’i de eğitim fakültesi kısımlarına yerleşti, 58 öğrenci de tercih hakkını kullanmadı.

510 öğrencinin eğitim gördüğü Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi, bu yıl kentteki 3 fen lisesinden daha sonra en yüksek puanla öğrenci alan okul oldu.

“Van halkı 6-7 Ekim’i unutmamalı”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine, 6-7 Ekim olayları sırasında okul ve iş yerlerinin yakıldığını, kentte büyük zararın oluştuğunu hatırlattı.

olaylarda hayatını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Bilmez, şunları söylemiş oldu:

“Sebep olanları kınıyorum. Olaylar esnasında Van’da 98’i kamu kurumlarına ilişkin 170 araç, 40 kamu binası, 20 okul, 11 siyasi parti binası, 9 banka şubesi, 5 dini kurum, 22 banka ATM’si, 523 iş yeri ve 53 güvenlik kamerası tahrip edildi. Kelamım ona bölge haklarını savunan insanların daveti üzerine, Vanlılara ilişkin 523 iş yerine ziyan verildi. Bu iş yeri sahiplerine devletimiz 23 milyon 500 bin lira ödeme yaptı. Bu niçinle Van halkı, 6-7 Ekim olaylarını hiç bir vakit unutmamalı. Birliğine, birlikteliğine, kardeşliğine her zamankinden daha hayli sahip çıkmalı, vatanıyla ayrılamaz bir bütün olduğunu, bayrağına, huzuruna, asayişine ve aşına sahip çıktığını göstermeli.”

“Pırlanta üzere gençlerimiz var”

6-7 Ekim olaylarını, Yasin Börü’yü ve şehitleri unutmamaları ve unutturmamaları gerektiğini vurgulayan Bilmez, ülkenin birliğine, birlikteliğine, bölgenin huzuruna her zamankinden daha hayli sahip çıkılması için davette bulundu.

Olaylar sırasında en büyük zararın Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesinde yaşandığını belirten Bilmez, “Bu okulumuzda da öbür okullarımızda da mukadderatını değiştirmeye çalışan pırlanta üzere gençlerimiz var.” diye konuştu.

Bilmez, şunları kaydetti:

“Türkiye’de TÜBİTAK’ın açtığı müsabakalara en epeyce projenin Van’daki gençlerimiz tarafınca sunulduğuna şahit olmaktayız. Bu sene LGS’de 90 öğrenci tüm soruları gerçek yanıtladı. Bunlardan biri Özalp ilçemizdeki devlet okulunda okuyan öğrencimiz. Dershaneye gitmeyen, olağan eğitimlere devam eden, derslerine konutta çalışan biri. Eğitim düzeyimiz her geçen gün daha bir üst düzeye çıkıyor. Gençlerimiz, çocuklarımız kabuğunu kırmak için devletin eğitim alanında sunduğu imkanları en yeterli biçimde değerlendirmeye çalışıyor.”

Gençlerin eğitimle yazgılarına değiştirebileceklerine inandığını lisana getiren Bilmez, “Özelikle kızlarımız eğitim konusunda önemli bir uğraş içerisinde. Biz de bu görüntüyü görür görmez keyifli oluyoruz. Birileri bundan rahatsız oluyor. Onun için evvela okullara ziyan vermeye çalışmışlar. Büyük ihtimalle bölgenin geri kalmışlığından yararlanmak isteyen milletlerarası örgütlerin maşası olan terör örgütü bu durumdan beslenmek istiyor. Van halkı buna müsaade etmeyecektir. Biz buna inanıyoruz. 6-7 Ekim olaylarına sebep olanları lanetliyorum.” sözlerini kullandı.