Tıbbi (model) ileri eğitim düzenlemelerinin uygulanması devam ediyor

Hasan

New member

Johannes Albert Gehle (solda), Henrik Herrmann/Gebhardt

Westphalia-Lippe Tabipler Birliği Başkanı Essen Albert Gehle ve Schleswig-Holstein Tabipler Birliği Başkanı Henrik Herrmann, 2018’de kabul edilen doktorlar için (model) ileri eğitim düzenlemelerinin uygulama durumu hakkında olumlu bir değerlendirme yaptılar.

Bu arada MWBO, tüm eyalet tabip birliklerinde eyalet hukukunda uygulandı. Profesyonel olarak önerilen ileri eğitim planlarının geliştirilmesine devam edilecektir.

Bu yıl Doktorlar Günü, fiziksel ve rehabilite edici tıp alanında uzman olma eğitiminin bir parçası olarak fizik tedavi ek eğitiminin içeriğini belirlemeye karar verdi.

Bu şekilde, fiziksel ve rehabilite edici tıpta ileri eğitim için yetkilendirilmiş doktorlar, karmaşık olmayan bir şekilde fizik tedavide ek yeterlilik elde etmek için ileri eğitime dahil edilebilmelidir.

Ayrıca, Federal Tabipler Odası’nın pediatri uzmanları için MWBO’ya temel psikosomatik bakım için 80 saatlik müfredatın dahil edilmesi, Federal Tabipler Odası’nın (BK) organlarında incelenecektir.

Bu, çocuk doktorları meslek birliği tarafından uzun süredir talep edilmektedir. 80 saatlik müfredatın, Alman Tabipler Birliği’nin (model) ileri eğitim yönetmeliğinin zorunlu bir parçası olarak sabitlendiğini görmek istiyor.

Öte yandan, delegeler, MWBO’da çocuk ve ergen tıbbında uzmanlık eğitiminde ayakta tedavi genel pediatri alanında ileri eğitim için altı aylık bir yükümlülüğün tespitinin incelenmesini ve ayrıca bir doktorun kabulünün incelenmesini reddetti. çok sayıda ülkede kurulmuş acil durum hekimine benzer acil tıp uzmanı.

Aşağı Saksonya’dan Gisbert Voigt ve Tilman Kaethner, pediatride ayakta hasta ileri eğitiminin mantıklı olduğunu, ancak bunun MWBO’da zorunlu olarak demirlenmesinin şu anda etkili olmadığını vurguladılar. Hessen’deki Devlet Tabip Odası’ndan Wolf Andreas Fach da benzer bir açıklama yaptı. © bee/ER/Haberler