/Jrgen Flchle, stock.adobe.com
Schleswig-Holstein’daki Bad Segeberg doktorları, yarından sonraki gün bir kampanyayla muayenehanelerindeki vasıflı işçi eksikliğine dikkat çekmek istiyor. Nord tıp derneğinin bugün açıkladığı gibi, muayenehaneler ve hastalar için tehdit oluşturan duruma dikkat çekmek için 11:00 ile 12:00 saatleri arasında bir saat tıbbi asistan olmadan çalışacaklar.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Axel Schroeder, sözleşmeli doktorlar tarafından ayakta tedavi hizmetinin devrilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Daha az danışma saati, daha uzun bekleme süreleri ve hizmetlerde kesinti riski vardı.
Tıp derneğinin yaklaşık 1.700 üyesiyle yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 56’sı muayenehanelerinde çok az uzman olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 92’si kalifiye eleman bulmanın zor olduğunu belirtti. Ankete katılan muayenehanelerin yüzde 51’i zaten mesai saatlerini ve hizmetlerini azaltmıştı.
Nord tıp derneğinin yönetim kurulu başkanı Svante Gehring, demografik değişiklik nedeniyle durumun kötüleşmesine işaret etti. 2035 yılına kadar doktorların yaklaşık yüzde 50’si yaş nedeniyle emekli olacak. Aynı zamanda, Almanya’dan bir doktor çıkışı ve birçok doktorun yarı zamanlı çalışma arzusu var.
Tıbbi personel için daha fazla takdire ek olarak, tabipler birliği ayrıca daha fazla eğitim için daha yüksek ücretler ve fon talep ediyor. Ek olarak, federal eyaletler tıpta daha fazla çalışma yeri sunmalıdır. Federal düzeyde, sağlık sisteminde bir finansman reformu gereklidir. Bütçeleme iptal edilmelidir. © dpa/Haberler