Van kedilerini sevme yasağı bitti

Bakec

New member
Van kedilerini sevme yasağı bitti
VAN (DHA) – VAN’ın bir gözü mavi, başkası kehribar rengi olan dünyaca ünlü kedilerinin muhafaza altında olduğu ‘ Van Kedi Villası’na gelen ziyaretçiler, artık onlarla temas edip, elleriyle besleyebilecek. Kentte olay sayısının düşmesiyle ziyaretçi sayısının arttığını belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, merkezde önlemlerin külliyen kaldırılmadığını, kedileri sevmek için içeriye belirli sayıda ziyaretçi kabul ettiklerini söylemiş oldu.

Van Kedi Villası’nda muhafaza altında bulunan, farklı göz renkleri ve bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sonlarını aşan kediler de pandemiden etkilendi. Koronavirüs önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan Van Kedi Villası, 1 Haziran’da olağanlaşma süreciyle bir arada bir daha açıldı. Merkez, ziyaretçilerini muhakkak kurallar çerçevesinde kabul edip kedilerle teması yasakladı.

Kentte olay sayılarının düşmesiyle merkezde de yeni kurallar devreye girdi. Merkeze hudutlu sayıda alınan ziyaretçiler, artık kedilerle temas edip, elleriyle beslemeye başladı. Ziyaretçiler, kedilerle bol ölçüde hatıra fotoğrafı çektirdi.Ankara’dan gelen Şermin Kuvvetli, Van kedilerini birinci kez gördüğünü belirterek, “Mama alarak geldim ve ellerimle beslemeye çalışıyorum. Kedileri fazlaca seviyorum fakat Van kedilerinin bir gözünün mavi bir gözünün sarı olması beni epeyce etkiliyor. Çok hoşlar anlatılandan daha da güzeller” dedi.YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, “Pandemi var ve siz bu hayvanları nasıl etkilediğini bilmiyorsunuz. ötürüsıyla bir bilinmezin ortasında bu kadar hayvanın sıhhatini riske atmak büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluk gereği biz pandemi başlar başlamaz araştırma merkezimizi ziyarete kapattık. İşçi bile sonlu sayıda içeri girebildi ve yalnızca besleme anında müsaade verdik. ötürüsıyla da güç bir yıl geçirdik” diye konuştu.Vaka sayılarının azalmasıyla eski olağana dönmeye çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Kaya, artık gelen ziyaretçilerin kedileri sevmelerine yavaş yavaş müsaade etmeye başladıklarını da söylemiş oldu. bir daha birtakım kurallar dahilinde kedilerle temasa müsaade ettiklerini belirten Prof. Dr. Kaya, şu biçimde konuştu:

“İnşallah eski normallerimize döneceğiz. Bizde aileler, çocuklarla birlikte ziyarete geldiği vakit biz olay sayısının getirmiş olduğu rahatlık olarak görüyoruz. Zira olay sayısı yüksek olduğu vakit aileler çocuklarla birlikte gezmeye gelmezlerdi. Artık hafta sonları hayli ağır olmak kuralıyla, hafta içi de ziyaretçi sayımız epeyce fazla artmaya başladı” diye konuştu.

Demirören Haber Ajansı / Gülay Kuyucu – Son Dakika Haberleri