Van sarsıntısında hayatını kaybedenler anıldı

Bakec

New member
Van sarsıntısında hayatını kaybedenler anıldı
ERCİŞ, VAN (AA) – Van‘da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2’lik zelzelede hayatını yitirenler için Erciş ilçesinde anma programı düzenlendi.

Sarsıntının 10. yıl dönümü niçiniyle Kaymakam ve Belediye Lider Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile kurum amirleri, Beyazıt Mahallesi’ndeki Seyit Muhammed Kabristanı’nda zelzelede ömrünü kaybedenlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

İlçe Müftüsü Abdullah Bora’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde ölenler için dua edildi.

Türk Kızılay Erciş Şubesi de Kaymakamlık önünde “Deprem’ temalı fotoğraf stant açtı, vatandaşlara çorba ikram etti.

Kara Yusuf Paşa Mescidi’nde mevlit okutulmasıyla sona eren programın akabinde gazetecilere açıklama yapan Mehmetbeyoğlu, zelzelede ömrünü kaybedenlere rahmet, ailelerine baş sıhhati, yaralananlara şifa diledi.

Zelzelede 604 vatandaşın hayatını yitirdiğini aktaran Mehmetbeyoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Biz bu acıyı yaşarken bütün vatan evlatlarının bir ve birlikte olarak Erciş’e gelip yaraları sarmak için uğraş etti. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Zelzelenin daha birinci dakikalarından itibaren devletimizin tüm erkanı buraya geldi. Tüm imkanları seferber ederek sarsıntının yaralarını sarmaya başladık. Tüm kurumlarla birinci yardım, enkaz kaldırma çalışmaları süratli bir biçimde başladı. Zira Türkiye Cumhuriyet Devleti kimsesizlerin kimsesi olan bir devlettir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarsıntıdan kısa mühlet daha sonra Erciş’e gelerek vatandaşların yanında olduğunu, devletin ve milletin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Mehmetbeyoğlu, şöyleki devam etti:

“Depremin 10. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, bütün yetkililerimize, vatandaşlarımıza, güvenlik ünitelerimize, AFAD’a, UMKE’ye, vatandaşlarımıza, valilerimize teşekkür ediyorum. 1 yıl üzere kısa mühlet vatandaşlarımızın konforlu bir hayat sürdürebilmesi için binlerce konut yapıldı. Tüm muhtaçlıklar karşılandı. Bizler de 10 yıllık ortadan daha sonra ilçemize yeni bir çehre kazandırarak, Erciş’i çağdaş bir kent haline getirmek için uğraşıyoruz.”

Programa Garnizon Kumandanı Albay Murat Kandur, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.