Van’da akıl almaz olay: Kocası üçüncü kattan atıp intihar süsü verdi

Bakec

New member
Van’da akıl almaz olay: Kocası üçüncü kattan atıp intihar süsü verdi
Van’da tartıştığı eşini 3. kattan attığı tez edilen sanık S.E. hakkında “eşini taammüden öldürmeye teşebbüs” hatasından 20 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Nisan tarihinde Ramazan ayında tartıştığı eşini apartmanın 3. katından attığı argüman edilen S.E. hakkında soruşturma başlattı. 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, isimli denetim kuralıyla hür bırakılan sanığın “eşi taammüden öldürmeye teşebbüs” hatasından 20 yıla mahpus istemiyle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, şüphelinin tartışma yaşadığı eşinin boğazını sıkarak şuurunu kaybetmesi kararı kucağına alarak balkondan atması formunda gerçekleşen hareketi niçiniyle ilgili sevk unsurlarınca cezalandırılması talep edildi.

Ağır yaralanan ve nisan ayından bu yana hastanede tedavi bakılırsan müşteki iki çocuk annesi Ç.E. ise eşinin kendisine daima kelamlı ve ruhsal şiddet uyguladığını belirtti. O gün bir yaşına giren bebeği için pasta almaya çıktığını lisana getiren anne Ç.E., yaşadıklarını İHA muhabirine anlattı. Ç.E., “Ramazan günü pasta almaya çıktığım sırada S.E.’yi öbür bir bayanla oturmuştu. Bende Ramazan günü ayıptır insanların gözü önünde oruçlarınızı yiyorsunuz dedim. O da benim kadınlık gururumu incitecek şeyler söylemiş oldu. Bende o sırada çocuklarımı alıp konuta geri döndüm. sonrasındasında konutta iftar sofrasını hazırlarken S.E. kapıyı çaldı. Kapıyı açtığımda hayli asabiydi ve neyi olduğunu sordum. O da bir daha birebir hakaretleri tekraren yineladı” dedi.

“Beni kurtarın”

Ruhsal şiddetten daha sonra fizikî şiddet uyguladığını ve birinci vakit içinderda sağ gözüne vurduğunu ileri süren Ç.E., “Beni darp ettikten daha sonra salona koştum ve babamı aradım. Lakin babam telefonuna karşılık vermedi. Bende çabucak sonrasında 155 polisi aradım, arama kayıtlarım da var. Polise ‘beni kurtarın’ dedim. S.E., polisle konuştuğumu görür görmez boynumu çevirdi. ondan sonrasında intihar süsü vermek için 3’üncü kattan aşağı attılar” diye konuştu.

İntihar süsü verilmiş

Hastanenin ağır bakımında kendine geldiğini ve kendisinin intihar ettiğinin söylendiğini lisana getiren Ç.E., asla intihara teşebbüs etmediğini savundu. İntihar etmediğini vurgulayan Ç.E., şuurunu kaybettikten daha sonra eşinin kendisini öldürmek kastıyla aşağıya attığını ve intihar etmiş üzere gösterdiğini ileri sürdü. Eşinden ve ailesinden davacı olduğunu söyleyen Ç.E., adaletin yerini bulmasını istedi.

Çocuğun sözü ortaya çıktı

Kuşkulu ve müştekinin kızının isimli takviye uzmanı eşliğinde alınan beyanında, salonda telefonla oynadığı sırada annesiyle babasının tartışmaya başladıklarını aktardı. Annesinin “beni bu konuttan gdolayın” formunda bağırdığını, babasının da annesini kucağına alarak aşağıya attığını gördüğünü söyleyen kız çocuğu, babasına “baba yapma ben annemi epeyce seviyorum” söylemiş olduğini tabir etti.

Avukat: “Eşi tarafınca atıldığı ortaya çıktı”

Mağdur bayanın avukatı Sunay Koç da, 24 Nisan’da gerçekleşen olayla ilgili soruşturmanın birinci etapta intihara teşebbüs olarak açıldığını söz etti. Müvekkilinin ağır bakım süreci daha sonrasında kendine gelmesinin akabinde psikologlar eşliğindeki alınan beyanları yardımıyla eşi tarafınca atıldığının ortaya çıktığını belirten Koç, “Müvekkilin eşinin beyanı alındı çabucak sonrasında savcılıkça tutukluluğa sevk edildi. Sanık tutukluğa sevk edildi ancak tutukluluk talebi reddedildi. Savcılığın buna itiraz etmesine karşın yine tutukluluk talebinin reddine karar verildi. Bundan daha sonra ailenin 5 yaşındaki çocuğu olayı daha da aydınlattı. Çocuk, annesinin babası tarafınca atıldığını beyan etti. tıpkı vakitte iddianame hazırlandı ve ‘eşi taammüden öldürmeye teşebbüs’ kabahatinden dava açıldı. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Davaya dışarıdan müdahil olmak isteyen sivil toplum kuruluşları da var. Olayın takipçisi olacağız” halinde konuştu. – VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yılmaz Sönmez