Van’da “Anne-Baba Okulu” seminerinin ikincisi düzenlendi

Bakec

New member
Van’da “Anne-Baba Okulu” seminerinin ikincisi düzenlendi
VAN (AA) – Van Büyükşehir Belediyesi ile Toplumsal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) işbirliği ile “Anne-Baba Okulu” seminerinin ikincisini düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edremit Evliya Çelebi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli konferans salonundaki programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez, toplumun temel taşını ailelerin oluşturduğunu söylemiş oldu.

Anne ve babalığın sözlerle anlatılamayacak kadar hoş ve kutsal olduğunu söz eden Bilmez, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızı ne kadar uygun yetiştirirsek topluma da o kadar katkı sağlamış oluruz. Anne ve babalık yalnızca sorumluluktan ibaret değildir. Bu yüzden çocukların her manada yanlarında olmalı gerçek manada yetişmelerini sağlamak için çaba etmeliyiz. Çocuklarımıza hak ettiği saygıyı, sevgiyi, pahası, ilgiyi göstermeliyiz. Çocuklarımızla kaliteli vakit geçirdiğimiz an, ailesine, ülkesine daha sorumlu bireyler de yetiştirmiş olacağız. Bu yüzden bu program epey değerli ve manalıdır. Programa katkı sunan SODİMER’e, Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımıza ve iştirakçilere epeyce teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Lideri Selma Biçek ise eğitimin ailede başladığını belirterek, “Çocuğun eğitimi ana rahminde başlar, doğumdan daha sonra da devam eder. Çocuğun kişiliği 6 yaşına kadar ailesinden aldığı eğitimin kalitesine ve haline uygun olarak yüzde 80 tamamlanmış olur. Aile de eksik kalan yahut yanlış verilmiş eğitimin okulda değiştirilmesi yahut tamamlanması epeyce zordur. Yani ortasında doğduğumuz konut, yaşadığımız koşullar, anne babamızın davranışları ilerde nasıl bir ruh haline ya da kişiliğe sahip olacağımızı belirler.” diye konuştu.

Seminer, Uludağ Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kuru’nun “Duygu Dostu Ebeveynlik”, Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin İnanç’ın “Çocukluk ve Ergenlikte Sorumluluk Bilinci”, Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Kısmı Ana Bilim Kısmı Öğretim bakılırsavlisi Tuna Şahsuvaroğlu’nun “Çocuklarımızdan Ne Bekliyoruz”, Ruhsal Danışman Aslı Ünal’ın “Anne Babaların Çocuklarıyla Hayat Yolculuğu” isimli sunumlarıyla devam etti.

Yaklaşık 3 saat süren program SODİMER Lideri Prof. Dr. Levent Eraslan’ın kapanış konuşmasıyla bitmiş oldu.

Programa Vali Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcıları Adem Balkanlıoğlu, Yavuz Arslan, Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez’in eşi Alım Bekmez, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Savar, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman’ın eşi Elif Duman, Başkale Kaymakamı Asım Solak’ın eşi Esra Solak ve aileler katıldı.

AA / Yılmaz Kazandıoğlu – Son Dakika Haberleri